A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Семінар-практикум "Українські народні побутові танці"

Дата: 19.05.2022 14:59
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

19 травня на базі Тростянецького СК ЦДК відбувся семінар-практикум на тему "Українські народні побутові танці". Семінар відкрила директор Тростянецького СК ЦКД - Світлана Осоховська, вона привітала усіх працівників мережі закладів з успішним проходженням атестації. 

Методист Анатолій Булан ознайомив присутніх з умовами та термінами проведення конкурсу "Тростянецькі самоцвіти 2022." Наталія Козар, керівник Зразкового аматорського хореографічного колективу "Савинчанка"філії "СБК с.Савинці" провела майстер-клас з вивчення рухів танців "Краковяк" та "Карапет". Галина Шевчук, керівник Зразкового аматорського хореографічного колективу "Радість" філії "СБК с. Буди" разом з вихованцями продемонстрували танці "Баламут", "Яків", "Гречаники" та "Подетспань", які також були розучені разом з усіма учасниками семінару.

Майстер-клас проходив під супровідом музичних творів, які виконували учасники Народного аматорського колективу "Троїсті музики" Борис Супрун, Валерій Цасюк, Федір Безвуляк, Анатолій Булан, Віталій Швець, керівник - Віктор Баламут.

В ході семінару Наталія Бевз, керівник хореографічного колективу "Діамант" СК ЦКД провела майстер-клас і разом зі своїми юними учасниками навчила присутніх веселим руханкам, та основним рухам флеш-мобу на пісні "Вишиванка" ( О.Винник) та "Ой, у лузі червона калина".

Олена Пунько, начальник управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту селищної ради підвела підсумки семінару-практику, та зазначила, що  в українських народних танцях проявляється менталітет нашого народу, героїзм, волелюбність, оптимізм, життєдайність. Українські народні танці, пісні, звичаї та обряди, декоративно-прикладне мистецтво виховують високі патріотичні почуття,  гордість за свою націю та любов до рідного краю.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь