A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

100 днів війни: Міжнародна підтримка

Дата: 03.06.2022 13:05
Кількість переглядів: 200

Фото без опису 

  • Ми добилися безпрецедентної та дієвої підтримки у світі.Україна об’єдналася не лише всередині, вона об’єднала всі народи вільного світу у прагненні захистити цінності свободи і демократії, допомагаючи Україні. Під впливом хвилі солідарності народів підтримати Україну змушені були навіть ті політики та представники західних еліт, які мали традиційні зв’язки з росією та симпатії до путіна.
  • Союзники пройшли повний шлях від зневіри у можливості України протистояти ворогу до впевненості у тому, що Україна переможе. Цей злам став підставою для зміни позиції щодо постачання зброї.
  • Важливим фактором, який переконав Захід у необхідності своєчасної та потужної допомоги Україні, стали факти геноциду українського народу, які були викриті і оприлюднені після звільнення українськими військами від окупації окремих районів північних областей України. Трагедія Бучі, Бородянки, Гостомеля, Іванківа поставили путіна в один ряд із нацистськими злочинцями минулого століття.
  • Поворотним моментом стала нарада на базі «Рамштайн» 26 квітня, участь у якій взяли представники 40 країн. Там союзники висловили намір системно допомагати нам поставками зброї – у тому числі важкої. У травні у «Рамштайні-2» брали участь вже 44 країни.
  • Було ухвалено історичне рішення - закон США про ленд-ліз, згідно з яким Україна забезпечуватиметься сучасною зброєю у потрібній специфікації та обсягах за спрощеною процедурою та відтермінуванням оплати.
  • США, крім того,виділили пакет воєнної допомоги Україні на безпрецедентну суму у 40 мільярдів доларів.
  • Країни «великої сімки» підтвердили, що будуть допомагати Україні зброєю доти, доки це буде потрібно.
  • Євросоюз радикально змінив риторику по відношенню до допомоги Україні: очільники ЄС підтвердили, що перемога може бути досягнена військовим шляхом, а Європа не допустить, щоб в Україні закінчилася зброя і воєнна техніка
  • Європейські союзники близькі до ухвалення нафтового ембарго проти росії. Процес гальмується блокуванням з боку Угорщини, але керівництво ЄС не змінює своїх намірів. Крім того, ЄС має намір ухвалити програму повної незалежності від російських нафти та газу впродовж наступних 5 років, на що готовий виділити 200 млрд євро.
  • ЄС прийняв відповіді України на опитувальник для набуття статусу кандидата та підтвердив, що розгляд заявки України відбудеться у червні.
  • Україну вже відвідала низка світових лідерів, очільників країн, керівництво Євросоюзу. Це свідчення підтримки України, віри в Україну та стратегічних змін в ході бойових дій.
  • До Києва повертаються посольства - кількість установ, що відновили свою роботу, наближається до 50. Зокрема, повною мірою відновили роботу посольства США, Великої Британії, Франції, а також Євросоюзу.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь