A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Збережемо урожай

Дата: 10.06.2022 10:39
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

З настанням жаркої пори викликає занепокоєння стан захисту хлібних нив від вогню. Але погодні умови – то лише один з багатьох факторів, які визначають оперативну ситуацію. Як показує досвід подібних обстежень, далеко не всі керівники на місцях усвідомлюють масштаби можливих наслідків порушень правил пожежної безпеки. Чимало господарів просто свідомо нехтують елементарними вимогами пожежної безпеки, більшість з яких не потребують великих затрат.

І щоб зберегти та зібрати вирощене без втрат треба пам”ятати , що саме в цю пору працю багатьх людей може знищити необачність, легковажність: викинутий у полі недопалок , непагашений сірник, невеличка іскорка, що вилетіла з несправного іскрогасника машини. Особливо небезпечно розводити  багаття поблизу хлібних масивів, спалювати рештки соломи .

            Саме для того, щоб не відвойовувати у полум”я вирощений урожай , слід завчасно потурбуватися про протипожежний стан збиральної техніки, токів та місць зберігання зерна, забезпечити їх засобами пожежогасіння .

           Необхідно також запровадити цілодобову охорону хлібів, закрити тимчасові дороги і стежки, що проходят через поля. Масиви, що поблизу лісу, шосейних та залізничних доріг, покраях відкосити і відорати смуги шириною чотири метри. Поля розбити на ділянки площею, яка не перевищує денної норми виробітку комбайнів і становить не більше 50 гектарів. Між ними також зробити восьмиметрові прокоси .

           У період збирання хлібів безпосередньо біля поля необхідно мати напоготові трактор з плугом і пристосовану для гасіння техніку.

           Під час  робіт вихлопні труби автомобілів , тракторів та інших агрегатів повині мати іскрогасники ,у тракторів із скиртокладачами їх необхідно обгорнути азбестом.. Крім цього, вихлопні колектори  машин і агрегатів ,які використовуються на збиранні врожаю повині бути захищеними металевими щитками від попадання на них соломи .

Жнива – екзамен для всіх. Про це варто пам’ятати і зробити все належне, щоб вирощений врожай хліба та кормів не був знищений вогнем.

             В зв’язку з цим рятувальники звертаються до всіх громадян, керівників органів влади ,відомств ,підприємств і організацій з проханням прийняти всі міри щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки на жнивних полях та в місцях зберігання та переробки зерна нового врожаю. Тільки виконуючи заходи, спрямовані на попередження пожеж, можна ефективно вплинути на ситуацію та недопустити “червоного півня “ на хлібні масиви та зберегти урожай без втрат.

Якщо ж уже трапилась біда і видно що власними силами з нею не впоратись, телефонуйте негайно за номерами: „101” .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь