Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Триває «місячник» безпеки дорожнього руху

Дата: 16.06.2022 14:56
Кількість переглядів: 204

  Фото без опису          

З 02 червня по 03 липня 2022 року на території Вінницької області проводяться комплексні профілактичні заходи, мета яких – покращення безпеки дорожнього руху та недопущення загибелі й травмування людей у дорожньо-транспортних пригодах.

Найпоширенішими видами ДТП з постраждалими залишаються зіткнення транспортних засобів, крім того, часто трапляються наїзди на пішоходів та зіткнення з перешкодою. Протягом 2022 року  на території обслуговування трапилось 14 автопригод, 6  з потерпілими, в  яких 6 осіб травмованих.

Серед причин, що призводять до трагічних ДТП, виділяють перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування  і правил проїзду перехресть, недотримання дистанції, кермування у нетверезому стані тощо.

Тож, ми нагадуємо учасникам дорожнього руху про важливість дотримання правил безпеки, що допоможуть уникнути аварійних ситуацій на дорозі.

Вирушаючи у дорогу власним автотранспортом, подбайте про його належний технічний стан. Зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону. Плануючи дальню поїздку, візьміть з собою додатковий теплий одяг, запас їжі та пального, врахуйте необхідність заряджання засобів зв’язку та повідомте про свій маршрут рідних або близьких.

Обов’язково користуйтеся пасками безпеки, дітей перевозьте, використовуючи спеціальні засоби, що дозволять убезпечити їх від травмування у разі дорожніх інцидентів.

Будьте максимально обережними, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Не забувайте вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Пам’ятайте, що мокра, брудна дорога та ожеледиця на ній є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте у разі зупинки включати аварійну світлову сигналізацію.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях. Зауважте, що навіть за невеликої швидкості руху водій не здатен миттєво зупинити автомобіль, тож перш ніж ступити на автошлях, переконайтесь, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри.

Для позначення себе на дорозі у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості обов’язково використовуйте світлоповертальні засоби (стрічку, наклейку, жилет тощо) або носіть одяг, який має такі елементи.

17 березня 2021 року набув чинності Закон України №1231, що посилив відповідальність за порушення Правил дорожнього руху. Збільшено штрафи за порушення правил користування ременями безпеки, мотошоломами, перевищення обмежень швидкості руху, проїзду на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, залишення місця ДТП, а також за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право водіння та керування у стані сп’яніння.

Зокрема, раніше відповідальність за керування у стані алкогольного сп’яніння передбачала штраф 10 200 гривень з позбавленням права керування на рік, а тепер таке правопорушення, вчинене вперше, передбачає штраф у розмірі 17 000 гривень, а вдруге протягом року – 34 000 гривень з позбавленням права керування на три роки та з можливим оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Також збільшена адміністративна відповідальність за порушення ПДР пішоходами й велосипедистами. За перехід пішоходами проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху – штраф зріс з 3 до 15 НМДГ (255 грн) і вже без попередження.

Найчастіше водії порушують Правила дорожнього руху за ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).

Бережіть своє життя й здоров’я, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху! Наше здоров’я – це наша відповідальність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних