A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Збереження та розвиток економіки держави в умовах воєнного стану

Дата: 30.06.2022 16:55
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Уряд продовжує створювати для українського бізнесу умови, адже бізнес — це основа зростання та відновлення економіки.

Так своїм рішенням від 21 червня 2022 року Уряд підтримав запуск трьох програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу в межах нової урядової програми «єРобота».

Перша програма, бюджет якої на рік — 5 млрд грн, запроваджує мікрогранти у розмірі до 250 тис. грн для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство.

Уряд планує видати 20 тис. таких грантів за рік. Мікрогрант надається на створення та розвиток власного бізнесу – до 250 тис. грн за умови створення двох робочих місць та до 150 тис. грн – одного робочого місця.

Уповноваженим банком програми виступає АТ "Ощадбанк". Українці зможуть подавати заяви на отримання грантів через Портал Дія або у будь-якому відділенні АТ "Ощадбанк".

Додатково отримувачі мікрогрантів зможуть оформити інвестиційний кредит за Програмою "5-7-9%" у сумі до 2,5 млн грн відповідно до стандартних умов цієї програми.

Друга програма грантів спрямована на висадку нових фруктових і ягідних садів, які мають дозволити створити нові насадження на площах до 10 тис. га.

Отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю в користуванні щонайменше на 25 років. Кошти надаватимуться на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо.

На програму підтримки садівництва, ягідництва та виноградарства держава виділить загалом 4 млрд грн. Ідеться про часткову компенсацію вартості садів: аграріям надаватиметься від 300 до 400 тис. грн на 1 га садів — це близько 70% від середньої вартості висадки.

Третя програма – часткова компенсація вартості теплиць в агросекторі, якою передбачено будівництво до 3 тис. теплиць площею до 2 га кожна. Заявник може збудувати один легкий тепличний модуль для ведення овочівництва. Програма забезпечить створення одним отримувачем до 40 нових робочих місць.

Розмір гранту становитиме від 5 до 7 млн грн. В Уряді орієнтовно очікують 3 тис. грантів на рік, а загальний бюджет програми складе 7 млрд грн. Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років. Грантові кошти можна буде витратити на безпосереднє будівництво комплексу, закупівлю технічного обладнання для його роботи, посівний матеріал та добрива.

Для перших 1000 заявників держава надає грант у розмірі 70% від вартості проекту (без ПДВ), але не більше 7 млн грн, а 30% – за рахунок коштів отримувача.

Всі наступні заявники отримують грант на 50% вартості проекту (без ПДВ), але не більше 5 млн грн, 50% – за рахунок коштів отримувача.

Підтримка підприємництва є дуже важливою, так як мікро, малі та середні підприємства роблять великий внесок у створення валового внутрішнього продукту. І саме тому підтримка мікро, малого та середнього підприємства дасть поштовх до появи нових робочих місць у воєнний час, збільшення експорту та насичення українського ринку якісними продуктами.

 

Управління фінансів селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь