A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відбувся семінар-практикум з фольклорного жанру «Народні звичаї та обряди, свято Купала»

Дата: 07.07.2022 10:16
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

 

Вчора  у Тростянецькому Центрі культури та дозвілля відбувся семінар-практикум з фольклорного жанру «Народні звичаї та обряди, свято Купала».

І саме сьогодні, як ніколи це дуже актуально, саме зараз популяризація українських традицій та звичаїв на часі, адже в наші й державі йде війна. Війна на знищення нації. Ворог усіма своїми діями і військовими і пропагандистськими хоче показати світу, що України, як нації не існує, перекроюючи історію на свій лад, демонструє підле бажання знищити нашу культуру.

Усі ми разом і кожен з нас окремо сьогодні боєць невидимого фронту, завдання якого полягає в тому, щоб якнайактивніше саме популяризувати українську народну творчість, зберегти те, що нам передали наші предки, і примножити, аби залишити у спадок наступним поколінням.

Народний фольклор – це невід'ємна складова національної культури, зокрема української народної культури; основа духовної культури українців, цінне джерело українських гуманітарних наук, зокрема національної етнографії та історії, українського мовознавства. Про народний фольклор можна говорити багато. Та набагато краще слухати, як звучить народна пісня, яка прийшла до нас із глибокої сивої давнини.

На семінар завітала провідний спеціаліст з фольклорного жанру Вінницького обласного центру народної творчості Тетяна Гарбулінська, яка презентувала унікальну збірку народних пісень "Пісні Явдохи Зуїхи".

Доброю традицією заходів Центру культури та дозвілля є презентація робіт творчої особистості нашої громади. На цей раз  - це творчість унікальної і самобутньої художниці Олександри Сандул, яка проживає в селі Гордіївка.

Усі присутні отримали масу задоволення та гарні емоції.

 

Тростянецький селищний комунальний Центр культури та дозвілля


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь