A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Поліцейські Гайсинщини за тиждень відпрацювали понад 400 звернень громадян

Дата: 13.07.2022 09:43
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

У період з 4 по 10 липня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 420 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 67 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, в тому числі: 18 -злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 6 – ДТП, 5 – крадіжки, 5 - нанесення тілесних ушкоджень, 5 - шахрайства, 2 - незаконне заволодіння транспортним засобом, 1 – незаконний обіг вогнепальної зброї та інші.

Протягом минулого тижня поліцейські склали 24 адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у стані алкогольного сп'яніння. З них, 9 – Гайсинська, 8 – Бершадська, 4 – Ладижинська, 2 – Теплицька та 1 – Тростянецька громади.

4 липня від мешканки с. Степашки надійшло повідомлення на службу 102 про те, що в неї викрали мопед «Ямаха-100», який був припаркований біля однієї з баз відпочинку, ключі від мопеду були в замку запалення. В ході проведених преративно-розшукових заходів поліцейські встановили, що правопорушником виявився 60-річний чоловік, житель Ладижина, який перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вирішив доїхати додому на даному мопеді. Проте, дорогою закінчилось пальне, після чого чоловік залишив мопед і продовжив рух. Даний мопед знайдено та вилучено. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Такий злочин карається ув’язненням до 5 років.

6 липня повідомлення про крадіжку велосипеду надійшло від жителя Дашівської територіальної громади. Слідчо-оперативна група поліції, що прибула за викликом, задокументувала правопорушення та протягом двох годин встановила особу зловмисника. Ним виявився 37–річний місцевий житель. Викрадене вилучено.

Також 6 липня від жителя м. Немирів, який у Ладижині працює вахтовим методом, надійшло повідомлення до Відділення поліції № 3 про крадіжку телефону із шафи у роздягальні. В ході розшукових заходів поліцейські Ладижина встановили особу причетну до вчинення злочину. Ним виявився 19-річний місцевий житель. Викрадене вилучено.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

8 липня під час санкціонованого обшуку прибудинкової території на присадибній ділянці раніше судимого за наркозлочини 39–річного жителя Теплицької територіальної громади поліцейські Відділення поліції № 1 виявили незаконний посів конопель в кількості 364 рослини.

Під час огляду господарських приміщень на території домоволодіння поліцейські виявили три пакетики з насінням сортів канабісу. Вилучені нарковмісні рослини направлено на експертизу. Розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч. 2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у позбавлення волі на строк до семи років.

В рамках превентивних заходів під назвою «Безпечне літо» поліцейські ювенальної превенції продовжують проводити бесіди з дітьми, які проводять свій час на водоймах.

Поліцейські Гайсинського району продовжують працювати в посиленому режимі.

Нагадуємо, що з 23.00 до 05.00 години діють обмеження комендантської години. В цей період громадянам заборонено перебувати на вулиці, окрім як для переміщення до укриття під час повітряної тривоги.

Бережіть себе та своїх рідних!

 

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

полковник поліції                                                                                              Ігор Соломон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь