Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Готуємось до нового навчального року

Дата: 13.07.2022 15:25
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

 

11-13 липня представниками управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту і апарату селищної ради здійснено вибірковий повторний об’їзд закладів освіти і кількох сільських будинків культури – це вісім сіл громади, 17 закладів.

Метою заходу був моніторинг стану виконання робіт щодо підготовки закладів освіти та  захисних споруд до нового навчального року. 

Нагадаємо, що відповідно до рекомендацій ДСНС укриття мають розміщуватись у підвальному або цокольному поверхах, а за умови наявності огороджувальних будівельних конструкцій – на першому поверсі будівлі. Укриття мають забезпечуватися електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, мати примусову або природну вентиляцію. За відсутності в об’єктах будівництва водопостачання і каналізації вони повинні мати окремі приміщення для встановлення виносних баків для нечистот. Також в укриттях мають бути не менше, ніж два евакуаційні виходи, один з яких може бути аварійним. У разі планування укриття у споруді подвійного призначення або найпростішому укритті місткістю менше 50 осіб у ньому допускається наявність одного евакуаційного виходу. Приміщення повинні мати рівну підлогу, придатну для встановлення лав, нар, інших місць для сидіння та лежання. Висота приміщень має становити не менше 2 м, допускається не менше 1,8 м, якщо це було передбачено проектною документацією. Місткість споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів обраховується з розрахунку: 0,6 кв.м площі основних приміщень на одну особу. Обладнання найпростіших укриттів має забезпечувати можливість безперервного перебування в них людей впродовж не менше 48 годин. Тому найпростіші укриття мають забезпечуються місцями для сидіння або лежання, ємностями з питною водою, контейнерами для зберігання продуктів харчування, резервним штучним освітленням, первинними засобами пожежогасіння, засобами надання медичної допомоги, засобами зв’язку і оповіщення, шанцевим інструментом. Також у рекомендаціях зазначено, що заклади освіти можуть використовувати в якості укриттів приміщення інших суб'єктів господарювання. Укриття мають знаходитися на відстані до 100 м від закладу освіти.

            Колективи закладів освіти, батьки, старости докладають максимум зусиль, щоб привести у відповідність до вимог укриття і зробити поточні ремонтні роботи, щоб з вірою у Перемогу, мир і тишу розпочати освітній процес 1 вересня 2022 року.

 

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних