Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Скарби рідного краю»

Дата: 11.08.2022 15:01
Кількість переглядів: 482

Фото без опису

 

Під такою назвою сьогодні, на базі Тростянецького селищного Центру культури і дозвілля, відбувся семінар з декоративно-прикладного мистецтва. Захід, організований працівниками Центру культури, зібрав поціновувачів і майстрів різних видів мистецтва.

Серед шанувальників краси мистецтва – Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька. У своїй промові Людмила Іванівна висловила вдячність працівникам і аматорам галузі культури громади за той фронт, який сьогодні в тилу є важливою складовою у протистоянні ворогу, - підтримку духу українців, збереження українських традицій і етносу.

Враховуючи те, що на часі обжинкова пора, почесне місце на семінарі віддали мистецтву плетіння дідуха.

Обжинкові квітки від кожного старостинського округу прикрашали фойє ЦКД, а також дивували своєю оригінальністю техніки виконання. Особливу увагу учасників зібрання привернув дідух у формі тризуба від майстрині Юлії Остапчук (Тростянецький центр культури і дозвілля).

Директор Тростянецького СК ЦКД Світлана Осоховська розпочала роботу семінару з висвітлення основних напрямків роботи закладів культури із збереження та популяризація народних традиційних ремесел та презентувала виставку Дідухів старостинських округів Тростянецької селищної територіальної громади «Дідух – народу вічний оберіг».

Завфілією «СК с.Скибинці» Любов Ткаченко розповіла про обряд Обжинків та разом з майстринею з села Глибочок - Зінаїдою Павшукової провели майстер-клас з виготовлення Дідуха, співаючи обжинкові пісні.

Людмила Мельничук ще з студентських років поринула у досить незвичний напрямок декоративного мистецтва - аплікації з соломи. Особливість цієї техніки виконання майстриня демонструвала присутнім за допомогою відеоряду, а також на прикладі власних робіт. «Натхнення» - це не тільки назва виставки її робіт, а й, як зауважила Людмила, - головна умова, щоб взятися за творчий процес.

«Арт-бетон» - цією технікою виготовлення декоративних фігур володіє Людмила Кульчицька з Демидівки. Дизайнерські вироби майстрині доповнили ландшафтний дизайн паркової зони Тростянця. Багато робіт можна побачити на відпочинкових локаціях у самій Демидівці та й у майстрині вдома.

Виставка робіт майстринь декоративно-прикладного мистецтва Тростянеччини продовжує діяти у фойє Центру культури і дозвілля.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних