A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Скарби рідного краю»

Дата: 11.08.2022 15:01
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

 

Під такою назвою сьогодні, на базі Тростянецького селищного Центру культури і дозвілля, відбувся семінар з декоративно-прикладного мистецтва. Захід, організований працівниками Центру культури, зібрав поціновувачів і майстрів різних видів мистецтва.

Серед шанувальників краси мистецтва – Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька. У своїй промові Людмила Іванівна висловила вдячність працівникам і аматорам галузі культури громади за той фронт, який сьогодні в тилу є важливою складовою у протистоянні ворогу, - підтримку духу українців, збереження українських традицій і етносу.

Враховуючи те, що на часі обжинкова пора, почесне місце на семінарі віддали мистецтву плетіння дідуха.

Обжинкові квітки від кожного старостинського округу прикрашали фойє ЦКД, а також дивували своєю оригінальністю техніки виконання. Особливу увагу учасників зібрання привернув дідух у формі тризуба від майстрині Юлії Остапчук (Тростянецький центр культури і дозвілля).

Директор Тростянецького СК ЦКД Світлана Осоховська розпочала роботу семінару з висвітлення основних напрямків роботи закладів культури із збереження та популяризація народних традиційних ремесел та презентувала виставку Дідухів старостинських округів Тростянецької селищної територіальної громади «Дідух – народу вічний оберіг».

Завфілією «СК с.Скибинці» Любов Ткаченко розповіла про обряд Обжинків та разом з майстринею з села Глибочок - Зінаїдою Павшукової провели майстер-клас з виготовлення Дідуха, співаючи обжинкові пісні.

Людмила Мельничук ще з студентських років поринула у досить незвичний напрямок декоративного мистецтва - аплікації з соломи. Особливість цієї техніки виконання майстриня демонструвала присутнім за допомогою відеоряду, а також на прикладі власних робіт. «Натхнення» - це не тільки назва виставки її робіт, а й, як зауважила Людмила, - головна умова, щоб взятися за творчий процес.

«Арт-бетон» - цією технікою виготовлення декоративних фігур володіє Людмила Кульчицька з Демидівки. Дизайнерські вироби майстрині доповнили ландшафтний дизайн паркової зони Тростянця. Багато робіт можна побачити на відпочинкових локаціях у самій Демидівці та й у майстрині вдома.

Виставка робіт майстринь декоративно-прикладного мистецтва Тростянеччини продовжує діяти у фойє Центру культури і дозвілля.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь