A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Дню знань бути!

Дата: 31.08.2022 12:32
Кількість переглядів: 423

 

1 вересня 2022 року у школах громади розпочнеться навчальний рік. Раніше школярі зустрічали День знань на святковій лінійці разом зі своїми батьками та вчителями. Проте цього року через російську агресію маленькі учні  проведуть свій перший навчальний день онлайн чи офлайн, залежно від вибору батьків і закладу освіти.
Цьогоріч в школах громади навчатиметься 2357 учнів, 189 першокласників у 15 класах, у Великостратіївській гімназії немає першого класу. Освітній процес забезпечуватимуть 314 учителів. Учнів з числа внутрішньо переміщених в закладах освіти - 88 дітей.
Учні перших класів з 2 вересня навчатимуться очно у всіх закладах освіти, 4 школи працюватимуть офлайн  теж з другого навчального дня, 1-4 класи в очному режимі поки що тільки в одній школі. Але ситуація постійно змінюється, батьки обережно віддають дітей до школи, усвідомлюючи, що дітям потрібен соціум, спілкування, організований процес в конкурентному середовищі, звичайно ж, за умов безпеки у воєнний час.
Станом на 31 серпня усі заклади освіти мають акти перевірки готовності закладу до нового навчального року і акти оцінки об’єкта щодо можливості використання його для укриття як найпростішого за наслідками обстеження комісіями фахівців. 
Усі заклади освіти Тростянецької громади здатні надавати освітні послуги, забезпечені необхідним кадровим складом, здійснено поточні ремонти, класи естетичні, привабливі і функціональні, придбано тверде паливо, зроблено повірки ваг, манометрів, сигналізаторів, вогнегасників. Харчоблоки готові забезпечувати харчуванням усіх бажаючих учнів. Спортивні зали пофарбовані, туалети сучасні, комфортні.
Укриття укомплектовано  усім необхідним оснащенням, є ліжечка, стільці, лавки, запас питної види, альтернативне освітлення, Wi-Fi, аптечки, ковдри, настільні ігри.
В цьому навчальному році заклади освіти запроваджують електронні журнали і щоденники, що надасть нові можливості не втратити оцінки, завдання, бути поінформованим за будь-якої ситуації.
Вітаємо усіх учнів, батьків, працівників освіти з Днем знань. Запрошуємо усіх бажаючих на навчання офлайн. Миру усім, безпеки,  успішного старту і безперечних перемог. Нехай цей навчальний рік буде добрим і насиченим, а можливості в житті — широкими.

 

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь