A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Ціною життя він виборював право нашої нації бути вільними: у Тростянецькій громаді попрощалися з Героєм Віталієм Цвігуном

Дата: 07.09.2022 16:26
Кількість переглядів: 1004


Фото без опису

Коридором шани зустріли земляки кортеж із тілом полеглого захисника – Цвігуна Віталія Леонідовича.

Віталію Леонідовичу минуло влітку 47. Усі хто його знав згадують, що він завжди був усміхнений і привітний, щирий і несперечливий, чесний і справедливий, акуратний і відповідальний. Виріс у дружній і працьовитій родині. Радів кожному прожитому сонячному дню, наче поспішав жити. Всю свою душу вкладав у донечку Катерину. Практично виховував її сам.

Коли Віталія мобілізували на війну, він без вагань пішов. Міцно пригорнув до себе доньку, матір Любов Леонтіївну та батька Леоніда Івановича. Він пішов назавжди…

У селищі Піски, в якому уже дев’ятий рік ні на день не вщухає війна здається, що не залишилося жодної вцілілої будівлі. З околиць чітко видно окраїни Донецька і зруйнованого аеропорту. Ворог уже кілька разів відзвітував путіну про взяття Пісків, але наші мужні захисники самовіддано борються за кожен сантиметр землі. Гинуть наші герої, а серед них і Віталій Цвігун. Другого вересня в запеклому бою з загарбниками трагічно обірвалося його життя. Не стало у батьків сина, у доньки – татка. В Україні – ще одного патріота.

“На жаль, нас сьогодні зібрала трагічна подія. Віталій пішов захищати свою землю, свою сім’ю та незалежність України, за що віддав найдорожче – життя. Ми повинні назавжди запам’ятати подвиг захисника і зробити все, аби про це знали й пам’ятали прийдешні покоління. Царство небесне і вічна пам’ять…”, – зазначив у прощальному виступі заступник селищного голови Володимир Маснюк.

«Віталій Леонідович був вірний військовій присязі, відчайдушно протистояв ворогові, чітко виконував поставлені бойові накази і до останнього подиху вірив у Перемогу», - зауважив у своїй промові начальник другого відділу Гайсинського РТЦК та СП підполковник Юрій Яковенко.

Також, за дорученням голови Вінницької ОВА та Гайсинської РВА, звернувся до присутніх, родини зі співчуттями заступник голови Гайсинської РВА Дмитро Альчук.

У скорботній хвилині мовчання завмерли присутні. На честь захисника прозвучав Гімн України під триразовий збройний залп.

Поховали Героя у рідному Тростянці, де він народився, жив, працював.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь