A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»: 17 вересня стартує екологічна акція в рамках Всесвітнього дня прибирання

Дата: 16.09.2022 15:24
Кількість переглядів: 271

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці – незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Учнівська молодь та громадяни об’єднують зусилля і разом тримають екологічну оборону. 

17 вересня 2022 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні світу.

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Формати участі будуть різні,  залежно від географічного розташування та безпеки: 

  • для всіх, онлайн – цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх ґаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.
  • колективні прибирання на території установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, у випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття.
  • традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування.
  • формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.
  • розбір завалів.

Українців за кордоном також запрошують приєднатися, адже вони зможуть організувати онлайн або офлайн прибирання, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Результати участі кожного у Всесвітньому дні прибирання можна зареєструвати за посиланням до 25 вересня 2022 року включно https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18

Важливо! Учасників закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

Організатори – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World», Міжнародним молодіжним рухом «School Recycling World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

Деталі в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org.

 

Джерело:   Вінницька ОВА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь