A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Оперативна інформація станом 06.00 04.10.2022 щодо російського вторгнення

Дата: 04.10.2022 08:00
Кількість переглядів: 140

 

Слава Україні! Триває двісті двадцять третій (223) день героїчного спротиву українського народу російському військовому масштабному вторгненню.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на спробах зривати активні дії Сил оборони в окремих районах. Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, проводить повітряну розвідку. Атакує цивільну інфраструктуру та цивільні будинки, порушуючи міжнародне гуманітарне право, закони та звичаї війни. Залишається загроза нанесення ворогом повітряних та ракетних ударів по всій території України.

За минулу добу окупанти завдали 3 ракетних та 12 авіаударів, завдали понад 100 атак МЛРС.

Від ворожих ударів постраждали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Білохорівка, Зайцеве, Мар'їнка та Бахмут.

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

На інших напрямках ворог обстрілював з танків та артилерійських систем різних типів:

на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча та Дворічна;

в Краматорському напрямку - Білохорівка, Верхньокам'янське, Серебрянка. Також проведено мінування маршрутів можливого просування підрозділів Сил оборони;

в Бахмутському напрямку - в районах Соледар, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Яковлівка;

в Авдіївському напрямку - Авдіївка, Мар'їнка, Новоукраїнка, Новомихайлівка, Суха Балка.

На Новопавловському та Запорізькому напрямках з танків, мінометів та ствольної артилерії обстріляли райони понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Серед них – Новояковлівка, Уляйпільське, Новосілка, Новопіль, Залізничне та Богоявленка.

На Південнобухському напрямку обстріляли понад 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

За наявною інформацією, підрозділи новоствореного та передислокованого 3-го армійського корпусу не здатні ефективно виконувати поставлені завдання. Застаріла та непридатна до використання зброя та військова техніка, довільне залишення позицій та відмова від виконання бойових завдань особовим складом, вживання алкогольних напоїв, систематичні порушення військової дисципліни – основні причини еморалізація військовослужбовців підрозділів вказаного підрозділу ворога.

У м. Тверь через відсутність викладацького складу та технічних фахівців, причетних до війни в Україні, призупинено навчання на певних курсах у Військовій академії аерокосмічної оборони.

За наявною інформацією, військове керівництво збройних сил російської федерації прийняло рішення про переведення в район бойових дій підрозділів гвардійських військ, що базуються в адміністративних межах Сібіру Військовий округ та контингент російських військ у Сирії.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали атаки ворога в районах населених пунктів Вимка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам'янка та Тернови Поди.

Авіація Сил оборони здійснила 22 удари протягом минулої доби. Підтверджено, що вражені 3 опори, 16 областей концентрації озброєння та військової техніки, а також 3 зенітні ракетні системи ворога. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили два ворожі БПЛА.

За минулу добу ракетні війська та артилерія вразили 2 контрольно-командні пункти, 12 областей зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади з боєприпасами, об'єкт ППО, а також 5 інших важливих ворогів ієс.

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь