A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Розширено перелік обстежень, які здійснює лабораторія КНП "Тростянецька лікарня"

Дата: 04.10.2022 16:29
Кількість переглядів: 394

 

Фото без опису

 

Вже більше місяця пацієнти лікарні мають можливість відчувати наближення медичних послуг в напрямку лабораторних досліджень на місці, а головне - безкоштовно за наявності електронного направлення.

«Щоденна робота лабораторії – це великий об’єм різноманітних досліджень, - розповідає завідувачка лабораторії Тетяна Міжієвська, - два лікарі-лаборанти та чотири середніх лаборанти виконують сьогодні левову частку рутинної роботи в лабораторії. В режимі «24 на 7» працює відділення експресдіагностики, що забезпечує проведення всіх необхідних досліджень».

«Проведення аналізів – вагома складова для визначення правильного діагнозу та призначення відповідного лікування, - зауважує медичний директор КНП «Тростянецька лікарня» Ірина Мишинська, - тому останніми роками технології в цьому напрямку стрімко розвиваються, що дає змогу мінімізувати людський фактор і покращити процес роботи».

Як розповіла завідувач лабораторії, новий імуноферментний аналізатор працює за методом одностадійного імуноферментного дослідження, що за 15 хвилин дає можливість побачити повне і розширене дослідження щитоподібної залози (вільний тироксин, тиреотропний гормон), репродуктивної функції (пакет досліджень для вагітних та жінок), урологічних патологій (простатспецифічний антиген).

Вже два роки як клінічна лабораторія забезпечена гематологічним аналізатором для дослідження крові пацієнтів, які страждають на анемію та лейкоз. Такий гематологічний аналізатор дозволяє розшифрувати аналіз крові за 21 показником.

Відрадно й те, що людям із захворюванням на цукровий діабет вже не потрібно їхати де-інде, аби здати аналіз на глікований гемоглобін, адже його також можна зробити у нашій клінічній лабораторії. Цей аналіз дає можливість зрозуміти причину підвищення цукру в крові й попередити важкі наслідки для організму.

Також розпочали здійснювати імуноферментні дослідження на білки гострої фази при інтоксикаційних синдромах та  запаленнях.

Адміністрація установи охорони здоров’я наголошує, що базові аналізи є безоплатними для пацієнтів і входять в перелік безоплатних медичних послуг на усіх рівнях медичної допомоги. Головне - наявність електронного направлення.

 

Нові обстеження:

Тиреотропний гормон

Вільний тироксин

Простатспецифічний антиген

Міоглобін

Прогестерон

Альфафетопротеїн

Хоріонічний гонадотропін

Глікозильований гемоглобін

 

Фото без опису                                Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь