A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Оперативна інформація станом на 06.00 12.10.2022 щодо російського вторгнення

Дата: 12.10.2022 08:59
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Слава Україні! Триває двісті тридцять перший (231) день героїчного спротиву українського народу російському військовому масштабному вторгненню.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на спробі зупинити контрнаступні дії Сил оборони на окремих напрямках та спроби наступальних дій на Бахмуті та Авдіївці напрямки.

Ворог продовжує обстріли позицій наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює дистанційне мінування території в окремих районах та проводить повітряну розвідку. Атакує цивільну інфраструктуру та цивільні будинки, порушуючи міжнародне гуманітарне право, закони та звичаї війни. Таким чином, протягом минулої доби окупанти випустили одну балістичну та двадцять вісім крилатих ракет, двадцять з яких збили українські підрозділи ППО.

Ворог здійснив тринадцять авіаударів та завдав понад сорок атак МЛРС. Від цих злочинних дій постраждали об'єкти та цивільне населення понад сорока населених пунктів. Серед них Львів, Попівка, Чухунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь. Також ворог використовував чотирнадцять іранських дронів-камікадзе для нанесення ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, з них було знищено дванадцять БПЛА

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

лукашенко заявляє про готовність Республіки Білорусь надати допомогу російській федерації у війні проти України. Оборонно-промисловий комплекс Білорусі вже задіяний у ремонті російської техніки, пошкодженої під час бойових дій. Крім того, першу партію з двадцяти танків Т-72 вилучили зі зберігання та відправили до Бєлгородської області.

На інших напрямках ворог обстріляв з мінометів, танків, ствольної та ракетної артилерії в районах населених місць:

на Сіверському напрямку - Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області;

на Слобожанському напрямку - Стрілеча, Красне, Охірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне;

у Краматорському напрямку - Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білохорівка та Сіверськ;

в Бахмутському напрямку – Білохорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщівка, Одрадівка, Опитне, Майорське Спірне та Яковлівка;

в Авдіївському напрямку - Авдіївка, Первомайське, Краснохорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка;

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках - Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне.

На Південнобухському напрямку ворог продовжує обстріли позицій наших підрозділів, щоб стримати контрнаступ вздовж всієї лінії зіткнення. Від пожежі постраждали території понад двадцяти населених пунктів. Зокрема, Велике Артакове, Давидів Брід, Благодатівка, Сухи Ставок, Широке, Тернові Поди, Солдацьке, Правдине та Мирне.

За наявною інформацією, окупанти в Херсонській області продовжують здійснювати рейди сільськогосподарських підприємств, проводити там інвентаризацію активів та перереєструвати їх відповідно до російського законодавства.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах Миколаївки, Соледар, Бахмутське, Бахмутське, Майорськ, Первомайське та Краснохорівка.

Внаслідок успішних дій Сил оборони України та через велику кількість поранених на тимчасово окупованих територіях Луганщини спостерігається дефіцит медичних працівників. З метою поповнення персоналу лікарень самопроголошене керівництво області направило запит на відкомандування медичних кадрів з центральних та східних регіонів російської федерації.

За добу українська авіація нанесла п'ятнадцять ударів. Знешкоджено тринадцять областей концентрації озброєння та військової техніки, а також дві системи протиповітряної оборони ворога.

За минулу добу ракетні війська та артилерія вразили дванадцять пунктів управління, сімнадцять областей концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, чотири склади з боєприпасами, а також більше двадцяти інших важливих

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь