Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

В освітніх закладах громади з'являться "класи безпеки"

Дата: 13.10.2022 15:56
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

Зважаючи на те, що культура застосування заходів безпеки закладається з дитинства, створення класів безпеки інформаційно-просвітницького напрямку, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя, є одним із першочергових завдань в громаді.

З метою виховання у підростаючого покоління базового поняття основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, ДСНС спільно з МОН здійснює роботу щодо створення в закладах освіти класів безпеки, функціонування яких буде задіяно у виховному й освітньому процесі та направлено на вивчення основних вимог пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в цілому.

Класи безпеки – це в першу чергу інтерактивні класи, адже навчання відбуватиметься за умов постійної активної взаємодії усіх учасників навчального процесу. У нашій громаді планується функціонування 4 класів, а підвищенням рівня захищеності, протидії вчиненню правопорушень дітьми та стосовно них, створення безпечної інфраструктури Фото без описуна прилеглій до шкіл території займатиметься Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі, який діятиме при громаді після проходження навчання у Львівському університеті внутрішніх справ. Орієнтовно весь курс підготовки за умовами проекту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» має закінчитись до лютого 2023 року. Таким чином, Тростянецька громада доєднається до 17 інших громад, у яких уже працюють спеціалісти. Класи безпеки буде організовано в Ліцеї смт Тростянця, Летківському, Олександрівському, Четвертинівському ліцеях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних