A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тростянецька громада втратила талановитого господарника, патріота села і громадського діяча Сергія Ровишина

Дата: 15.10.2022 13:00
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Сумна звістка надійшла сьогодні з села Четвертинівка Тростянецької територіальної громади: на 71-му році життя помер Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Тростянецької селищної ради 8-го скликання, директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю імені Богдана Хмельницького, талановитий керівник і великий життєлюб РОВИШИН Сергій Онофатович.

Сергій Онофатович народився 12 листопада 1951 року в селі Четвертинівка. У 1968 році закінчив місцеву середню школу й став працювати водієм у місцевому колгоспі. З 1970-го по 1972-й роки служив у армії. Після звільнення в запас повернувся на роботу. За рекомендацією керівництва господарства у 1976 році з відзнакою закінчив Ладижинський технікум механізації сільського господарства. Того ж року був призначений на посаду завідувача гаража в рідному агроформуванні. Далі – без відриву від виробництва Сергій Онофатович закінчив Українську сільськогосподарську академію.

З 1981-го по 1986-й роки очолював у господарстві інженерну службу. Зарекомендував себе, як здібний організатор, тому його призначили заступником голови Ілляшівського колгоспу імені Калініна. Через рік – він заступник начальника Тростянецького районного агропромислового об’єднання.

З 1989-го по 1995-й рік Сергій Онофатович – директор Тростянецького комбікормового заводу. Цього ж 1995-го року був обраний головою правління  на той час колективного сільгосппідприємства імені Богдана Хмельницького.

З того часу минуло 27 років, і вони були найрезультативніші у його житті. Під час реформування аграрного сектора економіки майже 80 відсотків подібних господарств тодішнього Тростянецького району збанкрутіли, а очолюване Сергієм Онофатовичом СТОВ імені  Богдана Хмельницького попри всі негаразди набуло нових форм: уся техніка виставлена на надійне зберігання й повністю оновлена; збережено тваринництво і значний відсоток фермських приміщень реконструйовано за європейськими стандартами. Щороку в Четвертинівці попри усілякі погодні умови отримують високі врожаї зернових культур,  адже вирощуються вони за новітніми технологіями. Працівники господарства, а їх тут близько ста, мають стабільну роботу і достойні заробітки. 

Величезний внесок зробив Сергій Онофатович у розвиток села. Збудовано церкву і каплицю, парк, каток, значні кошти вкладено у розвиток сільської шкільної та дошкільної освіти, культури та охорони здоров’я. Мабуть, немає в ЧетвертиФото без описунівці такого місця чи об’єкта, про яке б не подбав її вірний син – Сергій Ровишин. Тут все нагадує і нагадуватиме про нього.

Наша громада втратила справжнього громадянина і патріота, Людину щирої душі і талановитого господарника. Залишилося багато незавершених справ і задумів. Залишився смуток і біль від непоправної втрати. Вічна Вам і світла пам’ять, Сергію Онофатовичу. Щирі співчуття дружині Поліні Василівні, донькам Олені та Лесі, їх родинам та жителям Четвертинівського старостинського округу.

 

Селищний голова             Людмила ЧЕРВОНЕЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь