Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тростянецька громада втратила талановитого господарника, патріота села і громадського діяча Сергія Ровишина

Дата: 15.10.2022 13:00
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Сумна звістка надійшла сьогодні з села Четвертинівка Тростянецької територіальної громади: на 71-му році життя помер Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Тростянецької селищної ради 8-го скликання, директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю імені Богдана Хмельницького, талановитий керівник і великий життєлюб РОВИШИН Сергій Онофатович.

Сергій Онофатович народився 12 листопада 1951 року в селі Четвертинівка. У 1968 році закінчив місцеву середню школу й став працювати водієм у місцевому колгоспі. З 1970-го по 1972-й роки служив у армії. Після звільнення в запас повернувся на роботу. За рекомендацією керівництва господарства у 1976 році з відзнакою закінчив Ладижинський технікум механізації сільського господарства. Того ж року був призначений на посаду завідувача гаража в рідному агроформуванні. Далі – без відриву від виробництва Сергій Онофатович закінчив Українську сільськогосподарську академію.

З 1981-го по 1986-й роки очолював у господарстві інженерну службу. Зарекомендував себе, як здібний організатор, тому його призначили заступником голови Ілляшівського колгоспу імені Калініна. Через рік – він заступник начальника Тростянецького районного агропромислового об’єднання.

З 1989-го по 1995-й рік Сергій Онофатович – директор Тростянецького комбікормового заводу. Цього ж 1995-го року був обраний головою правління  на той час колективного сільгосппідприємства імені Богдана Хмельницького.

З того часу минуло 27 років, і вони були найрезультативніші у його житті. Під час реформування аграрного сектора економіки майже 80 відсотків подібних господарств тодішнього Тростянецького району збанкрутіли, а очолюване Сергієм Онофатовичом СТОВ імені  Богдана Хмельницького попри всі негаразди набуло нових форм: уся техніка виставлена на надійне зберігання й повністю оновлена; збережено тваринництво і значний відсоток фермських приміщень реконструйовано за європейськими стандартами. Щороку в Четвертинівці попри усілякі погодні умови отримують високі врожаї зернових культур,  адже вирощуються вони за новітніми технологіями. Працівники господарства, а їх тут близько ста, мають стабільну роботу і достойні заробітки. 

Величезний внесок зробив Сергій Онофатович у розвиток села. Збудовано церкву і каплицю, парк, каток, значні кошти вкладено у розвиток сільської шкільної та дошкільної освіти, культури та охорони здоров’я. Мабуть, немає в ЧетвертиФото без описунівці такого місця чи об’єкта, про яке б не подбав її вірний син – Сергій Ровишин. Тут все нагадує і нагадуватиме про нього.

Наша громада втратила справжнього громадянина і патріота, Людину щирої душі і талановитого господарника. Залишилося багато незавершених справ і задумів. Залишився смуток і біль від непоправної втрати. Вічна Вам і світла пам’ять, Сергію Онофатовичу. Щирі співчуття дружині Поліні Василівні, донькам Олені та Лесі, їх родинам та жителям Четвертинівського старостинського округу.

 

Селищний голова             Людмила ЧЕРВОНЕЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних