A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Оперативна інформація станом на 06.00 25.10.2022 щодо російського вторгнення

Дата: 25.10.2022 08:17
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

 

Слава Україні! Триває двісті сорок четвертий (244) день героїчного спротиву українського народу масштабному вторгненню Росії.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, покращити тактичне положення, концентрує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, одночасно веде наступальні дії на Бахмі УТ та Авдіївський напрямки.

За минулу добу Сили оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Луганської області, Бахмут, Білогорівка, Верхньокам'янське, Іванград, Кліщівка, Спірне, Соледар, Мар інка, і Невельське, Донецька область.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення та проводить повітряну розвідку. За минулу добу ворог завдав ракетних та авіаційних ударів по інфраструктурі та домівках цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни.

Загалом за попередню добу окупанти завдали 3 ракетних та 12 авіаударів, здійснили понад 60 атак МЛРС.

Об'єкти цивільної інфраструктури в населених пунктах Вугледар та Нескучне Донецької області, Нова Кам'янка Херсонської області та Миколаїв зазнали ударів ворога.

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася. Все ще існує загроза ракетних та авіаударів по критичній інфраструктурі нашої держави з території Республіки Білорусь, у тому числі із застосуванням ударних БПЛА іранського виробництва.

Ворог обстрілював на таких напрямках:

На Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Рожковичі, Соснівка та Велика Писарівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ветеринарне, Вільхуватка, Вовчанськ, Дворічна, Кам’янка, Красне, Стариця, Стрілеча, Хатне та Чухунівка Харківської області;

На Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Кислівка Харківської області, Невське та Стельмахівка Луганської області, Берестове, Зарічне, Терне, Торське та Ямполівка Донецької області;

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Андріївка, Бахмутське, Бахмут, Білохорівка, Веселе, Іванград, Курдюмівка, Майорськ, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області;

На Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних калібрів, в районах населених пунктів Водяне, Краснохорівка, Мар’їнка та Первомайське;

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Нескучне, Новосілка, Павлівка Донецької області та Зелене Гая, Новоандріївка, Ольхівське, Степ ове, Червоне та Щербаки Запорізької області.

Понад 20 населених пунктів постраждали від пожежі на Південному Бухському напрямку. Серед них - Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Сухий Ставок та Тернови Поди.

За наявною інформацією, ворог встановлює оборонні позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Для прикладу, в районі населеного пункту Горностаївка інженерно-саперні підрозділи російських окупаційних військ мінують узбережжя, залишаючи невеликі проходи для потенційного відступу своїх військ з правого берега.

Заходи з евакуації місцевих мешканців з тимчасово окупованого Херсона тривають. З правого берега міста до населених пунктів Генічеськ і Скадовськ вивезли техніку і персонал всіх банків та окупаційної адміністрації. Викрали обладнання інтернет-провайдерів. Екстрені служби та медичний персонал підлягають евакуації. Припинено фінансування шкіл та забезпечення харчуванням дітей у школах. Збільшилася кількість грабежів місцевих мешканців та випадків мародерства.

На заміну евакуйованих колаборантів військовослужбовців з числа мобілізованих перекидають до населеного пункту Львове.

За детальною інформацією, за останні дні підтверджено знищення п'яти одиниць озброєння та військової техніки та до 110 військовослужбовців окупаційних військ у Запорізькій та Херсонській областях.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів. Підтверджено, що знищено 22 ділянки концентрації озброєння та військової техніки ворога, 5 складів з боєприпасами та позиції 9 зенітних ракетних систем ворога. На різних напрямках наші підрозділи ППО збили 3 гелікоптери Ка-52 "Алігатор", бомбардувальник Су-24М, 2 БПЛА "Орлан-10" та БПЛА "Шахед-131" ворога.

За минулу добу ракетні війська та артилерія вразили 6 областей концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, радарну станцію «Зоопарк» та ще 2 важливі об’єкти ворога

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь