A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькому ліцеї відкрили меморіальні дошки в пам’ять загиблим за Україну випускникам

Дата: 09.11.2022 15:08
Кількість переглядів: 556

Фото без опису

В Тростянецькому ліцеї свято бережуть пам’ять про загиблих і померлих внаслідок набутих на фронті хвороб випускників. Два з лишком роки тому при вході було встановлено Меморіальну Дошку на честь випускника ліцею 2008 року Ярослава Комара, бійця 30-ї бригади, який відійшов у вічність в лютому 2019 року.

Сьогодні на так званій стіні пам’яті встановлено ще дві гранітні плити на честь героїв-випускників Анатолія Прокопенка та Романа Огородніка.

Анатолій Прокопенко закінчив навчальний заклад у 1981 році. Став будівельником і проживав у славному місті Ірпінь, супутнику нашої столиці. Був активним учасником Революції Гідності. У 2014 році добровольцем пішов на війну. Був зарахований у славнозвісну Закарпатську 128-му гірсько-штурмову бригаду. Цей підрозділ з 2014 року несе бойову службу в найгарячіших точках країни.

Анатолій брав участь у Дебальцівській операції. «Хотабич» - псевдо земляка, творив справжні дива. Снайпер-віртуоз допомагав побратимам вийти із найскладніших ситуацій і дати можливість для прориву. З ними 18 лютого 2015 року й вийшов з Дебальцевської операції.

Він повернувся живим з війни ще до повномасштабної війни, але з підірваним здоров’ям. Тривалі місяці боротьби з довготривалою важкою недугою результату не дали і 15 травня 2020 року Анатолія не стало.

…Сьогодні минає рівно сорок днів, як під час штурмових дій зі сторони російського агресора у районі населеного пункту Одрадівка Донецької області, захищаючи волю та незалежність нашої країни, загинув як Герой Роман Огороднік. Він закінчив ліцей у 2008 році і навчався з Ярославом Комаром у паралельних класах. На день загибелі йому виповнився 31 рік. Влітку він створив сім’ю. Успішно навчався в навчальному закладі, Тернопільському національному економічному університеті, на військовій кафедрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Був висококласним спеціалістом у Миронівському хлібопродукті.

Війна покликала його на захист Вітчизни й він гордо ніс звання офіцера й захисника. Визволяв Ізюм Харківської області, а загинув на Бахмутському напрямку, що на Донеччині. Як і його покійний однокласник Ярослав, воював у 30-й бригаді.

Учасники мітингу, а це учні ліцею, вчителі, представники влади, громадськості, родини загиблих і померлих схилили низько голови в пам'ять про героїв.

Почесне право відкрити меморіальні дошки нашим воїнам, які виконували обов’язок перед Батьківщиною, було надано батькам та близьким родичам героїв.

Людмила Червонецька, Тростянецький селищний голова; Юрій Яковенко, начальник другого відділу Гайсинського РТЦК та СП; Тетяна КОМАР, матір Героя Ярослава Комара, голова благодійного фонду «Тростянеччина» та інші поклали квіти до меморіальних дошок.

Освятив їх благочинний Православної Церкви України отець Михайло Торбахевич.

З словами свято берегти пам’ять про кожного загиблого героя й бути вдячними тим, хто сьогодні на передовій, які неодмінно повернуться з Перемогою додому, до учасників мітингу звернулися Людмила Іванівна Червонецька та Юрій Михайлович Яковенко.

По завершенню мітингу в спортивній залі ліцею відбувся турнір Пам’яті з баскетболу на честь Романа Огородніка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь