A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Програма «Власний дім» передбачає можливість жителям громад за рахунок державного бюджету отримати довгостроковий кредит на будівництво, реконструкцію, добудову житла із застосування відсоткової ставки 3% річних

Дата: 18.11.2022 08:55
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Починаючи з 2014 року народ України здійснює захист територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

24 лютого 2022 року ворожі загарбницькі війська російської федерації розпочали відкриту війну проти українського народу спалюючи міста та села, що стало наслідком втрати великої кількості домівок нашими громадянами.

Значна частина будинків пошкоджена та потребує відновлення, також пошкоджено інженерні мережі.

Військова агресія російської федерації призвела до міграції значної кількості громадян, які отримали тимчасовий притулок у різних регіонах України.

В таких умовах, питання забезпечення житла набуває надзвичайної актуальності та потребує негайних дієвих кроків.

Одним із дієвих механізмів, що дасть змогу подолати вказану проблему є програма "Власний дім", яка розроблена відповідно до Указу Президента України від 27.03.1998р. №222 "Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі" та ефективно діє на державному та обласному рівнях.

Зазначена програма з моменту прийняття надала можливість побуду вати/відновити житло для значної кількості жителів села, в тому числі лікарів, вчителів, працівників аграрних/переробних підприємств, учасники бойових дій та внутрішньо-переміщених осіб.

Комунальна організація «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» (далі - Фонд) є виконавцем програми «Власний дім».

Порядок надання кредитів за програмою «Власний дім» визначено Правилами надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 №1597 (далі - Правила №1597).

Так, відповідно до вимог п. 4 позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів фондів можуть бути громадяни України, які підтвердили свою платоспроможність, постійно проживають (або за умови переселення для постійного проживання) в сільській місцевості та працюють на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності, в особистих селянських господарствах, що функціонують у сільській місцевості та розташовані у межах району проживання чи суміжних районах, в тому числі громадяни, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (або члени їх сімей у разі призову таких осіб під час мобілізації і до закінчення проходження військової служби в особливий період), та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб (далі - індивідуальні забудовники).

Тобто, програма «Власний дім» у відповідності до вимог Порядку №1597, передбачає можливість жителям громад за рахунок державного бюджету отримати довгостроковий кредит на будівництво, реконструкцію, добудову житла, із застосування відсоткової ставки 3% річних.

Бажаючим взяти участь у програмі «Власний дім» необхідно звернутись у відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та земельних ресурсів селищної ради за адресою: смт Тростянець, вул. Соборна, 77

Контактиний номер - тел.  097 333 72 84 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь