A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України розповіли, як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення

Дата: 24.11.2022 13:23
Кількість переглядів: 89

 Фото без опису

росія продовжує обстрілювати нашу енергетичну інфраструктуру. По всій території України тривають відключення світла, а разом з тим й спостерігаються перебої зі зв'язком та інтернетом.

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України розповіли, як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення.

На радіо

Увімкніть радіоприймач у вашому автомобілі, смартфоні або знайдіть радіоприймач, що працює від батарейок, та шукайте "Українське радіо" ("Суспільне") у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (чи на середніх хвилях на старих приймачах). Частоти для вашого регіону можна знайти на сайті "Суспільного".

Також трансляцію "Українського радіо" здійснюють УР-1, "Промінь" та "Мелодія". Шукайте частоти радіо "Мелодія" в FM-діапазоні та на середніх і коротких хвилях для вашого регіону на сайті.

На супутнику

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем. Параметри прийому: 

  • супутник: Hotbird 13; 
  • частота: 11 219 МГц; 
  • поляризація: H (горизонтальна); 
  • символьна швидкість: 29 900; 
  • корекція помилок: FEC 3/5.

Онлайн

На офіційних каналах влади в телеграмі або в інших соціальних мережах:

  • підпишіться на офіційні канали органів державної та місцевої влади, а також сектору безпеки та оборони в телеграмі або в іншій зручній для вас соціальній мережі чи месенджері. Телеграм зможе підвантажувати новини у ваш смартфон навіть в умовах слабкого сигналу,
  • заздалегідь знайдіть найближчий “Пункт незламності” (https://nezlamnist.gov.ua/), якщо у вас повністю зникне інтернет і зв'язок,
  • обов'язково вимкніть у налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залиште тільки необхідні канали. Так ви знизите навантаження на мережу.

На сайтах медіа

Відмовтесь від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів.  Читайте тільки офіційні українські медіа і не споживайте контенту з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти не тільки мобільний трафік, а й ваше здоровʼя.

На онлайн-платформах

Дивитись українське телебачення можна на Youtube, на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV, а також в застосунку Дія. За відсутності фіксованого інтернету відмовтесь від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю.

Також просимо відмовитись від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо. Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось, навіть ви, може залишитися без звʼязку, - зазначають у Держспецзв'язку.

Інтернет-радіо

Користуйтесь лише за наявності фіксованого інтернету. Шукайте українське радіомовлення на платформі radioplayer.ua, а також на сайті або в застосунку Суспільного радіо:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь