Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» в дії

Дата: 09.12.2022 15:15
Кількість переглядів: 574

 

Фото без опису

З метою реагування на сучасні виклики в Україні втілено пілотний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» у співпраці та партнерстві між МВС, Національною поліцією, Державною службою України з надзвичайних ситуацій, спільно з МОН, Мінсоц, Мінрегіон, освітнім омбудсменом разом із Дитячим фондом ООН(ЮНІСЕФ) в Україні, Асоціацією міст України, Всеукраїнською Асоціацією об'єднаних територіальних громад та громадами.

Цей проект запроваджено для дітей з метою створення безпечного освітнього середовища вільне від булінгу, насильства та інших негативних явищ, удосконалення партнерства та комунікації з поліцією, рятувальниками, закладам освіти, батьківським та учнівським врядуванням.

У Тростянецькій  територіальній громаді проєкт  «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»  стартував з 28 листопада, в ньому беруть участь чотири заклади освіти (1185 здобувачів освіти): ліцей смт Тростянець, Летківський, Олександрівський, Четвертинівський ліцеї.

Спеціалістом з безпеки в освітньому середовищі вищевказаних закладів призначено Тетяну Слободяник. Вона пройшла навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ за професійною програмою підвищення кваліфікації спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.

Станом на сьогодні:

- налагоджено зв'язки з керівниками відповідних установ, закладів, організаціїй;

- створено нормативно-правове забезпечення організації безпечного освітнього середовища в підпорядкованих закладах освіти;

- облаштовано кабінети безпеки на базі двох шкіл.

Протягом останніх двох тижнів проведено ряд заходів з дітьми та учнівською молоддю за участю фахівців Гайсинського районного сектору №3 філії Державної установи «Центру пробації у Вінницькій області», Тростянецького бюро правової допомоги Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поліцейський офіцер громади.

6 грудня  відбулась зустріч учнів 5-8 класів ліцею смт Тростянець із фахівцем ВЗЗПНС у Гайсинському районі Мариною Свиридою, які взяли участь у конкурсі малюнків «Я у безпеці з МВС» до Дня Святого Миколая.

8 грудня до Тростянецької громади завітала начальник Сектору ювенальної превенції Гайсинського районного управління поліції Наталія Гудима, яка провела ряд превентивних інформаційно-просвітницьких заходів на базі ліцею смт Тростянець, Летківського та Олександрівського ліцеїв з учнями різновікових категорій та зустріч з керівниками закладів освіти.

Здійснено обстеження прилеглих територій до закладів освіти щодо діяльності закладів торгівлі, з метою виявлення порушень законодавства, щодо заборони продажу дітям алкоголю та тютюнових виробів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних