Безпечне і якісне харчування в закладах освіти громади
14 грудня в адміністративному приміщенні органів виконавчої влади з сестрами медичними закладів загальної середньої освіти громади проведено семінар-практикум.
Участь в заході взяли: головний спеціаліста загального відділу апарату селищної ради Валентина Льоля, спеціаліст управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Лариса Коваль, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тростянецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Наталія Сарайкіна.
Вкотре були обговорені нормативно-правові акти щодо організації харчування учнів закладів освіти.
Звернуто увагу на особливості складання примірного меню, дотримання санітарно-епідемічного режиму в умовах сезонного зростання гострих респіраторно-вірусних інфекцій.
Також наголошено на необхідності посиленого контролю за роботою холодильного обладнання та умовами зберігання продуктів харчування, що швидко псуються, особливо в умовах тимчасової відсутності електроенергії в мережі, оскільки профілактика харчових отруєнь та забезпечення дітей безпечним і якісним харчуванням – найважливіше завдання роботи закладу освіти в умовах і воєнного стану, і в мирний час.
Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради