A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Увага! Поліція попереджає громадян про заборону використання піротехнічних засобів

Дата: 15.12.2022 08:34
Кількість переглядів: 404

Фото без опису

Незабаром розпочнуться новорічні свята, які до повномасштабного вторгнення люди звикли святкувати гучно, запускаючи різноманітні феєрверки та салюти. Проте сьогодні, під час воєнного стану, голосні вибухи святкових салютів не в радість і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру, особливо для людей літнього віку, дітей, хворих, переселенців із зон активних бойових дій та військових.

Протягом різдвяних та новорічних свят поліцейські проводитимуть рейди для виявлення фактів незаконного продажу, а також незаконного поводження з піротехнічними виробами. У залежності від наслідків правопорушення кваліфікувати подію можуть як адміністративну чи кримінальну.

Піротехнічні вироби – це засоби, які створюють шумові та звукові ефекти, які використовуються під час розваг, до них відносяться хлопавки, феєрверки, петарди та салюти.

Рекомендуємо батькам провести профілактичні бесіди з дітьми не лише про заборону, але й про небезпеку, яку несуть піротехнічні засоби. Відповідальність за використання піротехніки неповнолітніми будуть нести батьки за недбале виховання своєї дитини відповідно статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів є відповідальність, яка передбачена статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Порушення несе за собою накладання стягнення, по першій частині – від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 595 грн до 1020 грн) з конфіскацією піротехнічних засобів. Але якщо дана особа протягом року повторно притягується, то стягнення – від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1020 грн до 1700 грн) з конфіскацією піротехнічних засобів.

За грубе порушення громадського порядку відповідальність настає за 296 статтею Кримінального кодексу України — хуліганство. Воно карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Сподіваємося на свідомість наших громадян, адже на сьогоднішній день всі ми є свідками непоправних наслідків страшних воєнних дій з боку росії та розуміємо, що зараз не потрібно використовувати гучні салюти.

Якщо вже таке трапиться, ми просимо громадян негайно звертатись до поліції, зателефонувавши на лінію 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь