Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Гинуть наші найкращі… Жителі Тростянецької громади попрощалися з захисником Сергієм Литвином

Дата: 08.02.2023 12:42
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

Гірким видався минулий рік і початок нинішнього для всіх українців. Лютий ворог приніс розруху, смерть, нечуване горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної неньки України. На превеликий жаль, з Донецької області надійшла сумна звістка. 6 лютого внаслідок ракетного удару поблизу населеного пункту Мемрик Покровського району під час виконання службового обов'язку, пов'язаного з захистом територіальної цілісності України загинув наш земляк, житель села Оляниця 48 річний солдат Литвин Сергій Іванович.

Сергій Іванович народився четвертого січня 1975 року в селі Романівка Тальнівського району Черкаської області. Закінчив у рідному селі місцеву школу, здобув освіту водія. Відслужив у армії й працював на різних роботах. З лютого 2017 року разом з дружиною Ніною Іванівною проживав в Оляниці. Другого березня минулого року був мобілізований в Збройні сили України. Служив у 59-й бригаді стрільцем-санітаром. Звільняв Миколаївщину, Херсонщину, Донбас…

Сергій Литвин віддав своє життя за Батьківщину, український народ, рідну землю у тяжку годину лютої війни з росією. Він ніколи не був байдужим до долі своїх земляків і співвітчизників, був справжнім професіоналом у справі захисту Вітчизни, чуйним, вірним і надійним товаришем, турботливим чоловіком і люблячим братом для сестри Ірини.

8 лютого в Оляниці прощалися родичі, друзі, односельці, вдячні за його солдатську звитягу жителі Тростянецької громади. Сотні живих квітів принесли земляки мужньому воїну, який поліг у битві з ворогом, виборюючи цілісність своєї держави і мирне життя для українців. Односельці та всі, хто прибув віддати останню шану захиснику України, провели його з домівки до Оляницького храму Православної церкви України, де його душу відспівали священики.

Після цього з прощальною промовою виступила староста Оляницького старостинського округу Любов Горбенко. Вона висловила співчуттярідним і близьким полеглого Героя. На жаль, війна – це болісні втрати. Ми втрачаємо найкращих, які віддають своє життя за волю і незалежність України. Вся громада і вся Україна розділяє біль скорботи. Сергій Іванович пішов із життя, захищаючи свій український народ, незалежність та суверенітет нашої держави. Ми ніколи не пробачимо звірств, які чинить російський окупант.

Після цього тіло Героя Сергія Литвина було доставлено в його рідне село Романівка Тальнівського району Черкаської області, де його поховали з усіма почестями поруч з могилами батьків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних