Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Жителі Тростянецької громади попрощалися з 20-річним захисником Федором Марчуком

Дата: 24.02.2023 16:28
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

Війна… Війна росії проти України. Жорстока, неоголошена і підступна, як і ті, хто її розв’язав. Сьогодні її відлік пішов на другий рік. У її вогненному місиві щодня гинуть люди: мирні і військовослужбовці.

За словами Президента України Володимира Зеленського, щодня Збройні Сили України втрачають 50 своїх найкращих синів і доньок. Першого грудня радник Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що втрати української армії в війні, яку розв'язала росія, становлять 13 тисяч загиблими. З того часу минає три місяці, а отих «щодня», на жаль не меншає й до 13-ти тисяч додаються імена нових Героїв. У списку загиблих смертю хоробрих з 24 лютого минулого року – 26 жителів Тростянецької територіальної громади. Федя Марчук, двадцятирічний житель села Велика Стратіївка – двадцять сьомий. Сьогодні, якраз на річницю війни, батьківська земля прийняла його тіло у свої холодні і вічні обійми.

Життя Феді коротке, як спалах, але наповнене глибоким змістом. Ось кілька рядків з його біографії: народився 18 квітня 2002 року, в селі Скибинці. Навчався у Глибочанській (1-4 клас) та Ладижинській №1 (5-7 клас), Великостратіївській (8-9 клас) школах. Закінчив ДНЗ «Крижопільський професійний будівельний ліцей», де здобув професію електрогазозварювальника. Працював у ТОВ «Вінницька птахофабрика» філія «Переробний комплекс» на посаді апаратника.

Хлопець дуже переживав, коли його батька Віктора Федоровича мобілізували на війну в Збройні Сили України. Болю додало й те, що тата було поранено. Він довго думав і вирішив підписати контракт, бо в армії не служив – тільки таким чином можна було потрапити на фронт. Своїй коханій дівчині Даші пообіцяв приїхати у відпустку й одружитися.

Пройшов військовий вишкіл на Львівщині і вже на початку лютого цього року він відбув на поповнення в героїчну 79-ту десантно-штурмову бригаду, де був призначений водієм гранатометного взводу роти вогневої підтримки. Підрозділ веде жорстку боротьбу за Мар’їнку, що в кількох кілометрах від Донецька. Його воїни проявляють на цьому напрямку мужність і героїзм і це защораз відзначає у своїх щоденних зверненнях Президент Володимир Зеленський.

З першого бойового завдання Федя вийшов успішно й боровся там нарівні з бувалими захисниками. На жаль, друге було фатальним. 15 лютого під час виконання бойового завдання за призначенням життя Федора Марчука обірвали російські окупанти.

Поховали молодого Героя на кладовищі у Великій Стратіївці з усіма військовими почестями.

Захисник багато чого не встиг… І вже не встигне ніколи. Але він залишив пособі слід на землі і в людських душах. Хлопчик, Чоловік, Герой. Безстрашний, мужній, сміливий, відважний…

Світла та вічна пам’ять Герою! Глибокі співчуття рідним і близьким Воїна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних