A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Про проведення публічного громадського обговорення

Дата: 05.04.2023 08:21
Кількість переглядів: 243

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення Тростянецької селищної ради «Про реорганізацію Ілляшівського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) загального розвитку» шляхом приєднання до Гімназії с. Ілляшівка Тростянецької селищної ради Вінницької області

 

1. Найменування організатора громадського обговорення: Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради.

2. Ініціатор громадського обговорення: Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради.

3. Мета громадського обговорення: врахування думки жителів села Ілляшівка щодо реорганізації Ілляшівського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) загального розвитку шляхом приєднання до Гімназії с. Ілляшівка Тростянецької селищної ради Вінницької області.

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про дошкільну освіту» та «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти, дошкільної освіти приймає його засновник.

Мережа закладів освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Реорганізація і ліквідація закладів освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

Пропозиції щодо реорганізації мережі закладів освіти Тростянецької селищної територіальної громади у 2023 році сформовано на основі аналізу стану наявної мережі, визначення її ефективності, соціальної та економічної доцільності, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки та виходячи з необхідності дотримання вимог економічної доцільності та ефективності функціонування закладів освіти у громаді, зменшення частки витрат на заробітну плату та оплату комунальних послуг у нормативі фінансової забезпеченості, а також забезпечення раціональної концентрації та ефективного використання матеріальних, фінансових, кадрових ресурсів громади тощо.

На території села Ілляшівка на даний час функціонує два заклади освіти: Ілляшівський комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) загального розвитку та Гімназія с.Ілляшівка Тростянецької селищної ради Вінницької області:

  1. Ілляшівський комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) загального розвитку має проєктну потужність 40 місць. На даний час у закладі функціонує одна різновікова група, списковий склад – 18 дітей. Дитяче населення (дошкільний вік) по Ілляшівському старостинстві складає 33 дітей, з них  2017 р.н. – 4, 2018 р.н. - 10, 2019 р.н. – 9, 2020 р.н. – 3, 2021 р.н. – 3,  2022 р.н – 4 дітей. 

З кожним роком кількість вихованців, зарахованих до закладу, зменшується, відтак, кількість дітей, що відвідуватиме дошкільний заклад, буде менша. Моніторинг відвідування вихованцями закладу протягом двох останніх років показав, що в середньому садочок відвідує 10 дітей (56%). Штат працівників дошкільного закладу освіти становить 6,5 ставок. Вартість утримання однієї дитини у 2022 році становила  59612,11 грн.

  1. У Гімназії с.Ілляшівка Тростянецької селищної ради Вінницької області функціонує 8 класів, у яких навчається 66 здобувачів освіти – це 3 класи початкової школи та 5 класів базової школи. Наповнюваність учнів по класах наступна: 1 клас – 7; 2 клас – 7; 3 клас – 0; 4 клас – 9; 5 клас – 8; 6 клас – 9; 7 клас – 8; 8 клас – 8 та 9 клас – 10 учнів. Відповідно, зі школи у 2023 році буде випущено 10 учнів, а до 1-го класу прогнозовано зараховано 5 учнів.

Вартість утримання одного учня в Гімназії с.Ілляшівка Тростянецької селищної ради Вінницької області у 2022 році становила 89501,21 грн.

Виходячи з перерахованих демографічних, соціальних, економічних проблем, вбачаємо недоцільність функціонування двох окремих юридичних осіб, натомість, пропонуємо створити у селі єдиний заклад освіти, який об’єднає у своїх стінах початкову, базову та дошкільну освіту з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

Пропозиція Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради: враховуючи вищевикладене, проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, пропонуємо проєкт рішення селищної ради «Про реорганізацію Ілляшівського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) загального розвитку шляхом приєднання до Гімназії с.Ілляшівка Тростянецької селищної ради Вінницької області» підтримати.

https://trostyanec-gromada.gov.ua/docs/1285931/

4. Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку із введенням правового режиму воєнного стану в Україні, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», продовженого Указом Президента України від 06.02.2023 року №58/2023 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», а також відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються:

  • у письмовій формі за адресою:

вул. Соборна, 37, смт. Тростянець, Вінницька область, 24300 (Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради)

До участі в громадському обговоренні запрошуються всі жителі села Ілляшівка. Усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Увага! Анонімні пропозиції не будуть реєструватись та розглядатись!

Свої зауваження та пропозиції просимо подавати з 8.00 години 05.04.2023 року по 17.00 годину 04.05.2023 року в електронній формі на електронну адресу та у письмовій формі за вказаною адресою.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради.

 

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь