A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чек при купівлі підакцизних товарів гарантує надходження до бюджету громади

Дата: 18.04.2023 08:46
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

Ні для кого не секрет, що купуючи алкогольну та тютюнову продукцію при умові наявності чеку, покупець бере участь у наповненні бюджету селищної територіальної громади, від чого залежить ремонт доріг, благоустрій, якість та комфорт життя в громаді.

Податок, який сплачується з підакцизних товарів (роздрібний продаж алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах), залишається у громаді.        

В ціну підакцизного товару включено акцизний податок, який підприємець зобов’язаний перераховувати у місцевий бюджет.

 

Однією із форм контролю є обов’язкова видача чека покупцю. Власне, це і є фактичним підтвердженням того, що кошти від акцизного збору надійдуть у бюджет громади.

Часто трапляється так, що підприємці продають алкоголь та тютюнові вироби не видаючи чека, а отже, 5% від продажу таких товарів не потрапляють до бюджету. Також буває, що підакцизна продукція продається без належних дозвільних документів.

Ситуація могла б виглядати по-іншому, якби покупці вимагали чек, а насправді: одні (покупці) – не просять, а інші (продавці) – не видають! Ось і бюджет громади недоотримує певну суму коштів.

 

Таких магазинів у громаді доволі багато. Підприємці шукають усілякі можливості, аби не платити податки.

 

Проконтролювати таку кількість підприємців при здійсненні кожної операції майже нереально. Тому громадяни можуть стати надійними “контролерами”. Для цього необхідно тільки попросити чек при купівлі підакцизного товару.

 

Звісно, багато хто з покупців соромиться вимагати чек у продавця, багато хто не бачить у цьому потреби, проте кожен повинен усвідомити, що, окрім того, що це є не лише вашим персональним внеском у наповнені бюджету громади, а й запорукою захисту своїх споживацьких прав у разі придбання недоброякісної продукції. Фіскальний чек – це підтвердження здійснення платіжної операції, без його наявності ви не зможете пред’явити підприємцю претензії у разі неякісної продукції.

Отже, для того, щоб наша громада мала більше можливостей стати кращою та привабливішою, ми маємо навчитися платити податки. Ця корисна звичка, яка з часом стане цінністю, принесе лише найкраще. Тому спробуймо з малого – вимагаймо чек при купівлі підакцизних товарів!

 

Ваша участь та підтримка дасть можливість своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам бюджетних установ,  закуповувати медикаменти і продукти харчування, проводити розрахунки за спожиті енергоносії та комунальні платежі, а також здійснювати соціальні виплати.

 

Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь- яких обставин, бо тільки разом - ми сила.                                                                            

                                                  Управління фінансів Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь