A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Про проведення публічного громадського обговорення

Дата: 28.04.2023 16:03
Кількість переглядів: 143

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення Тростянецької селищної ради «Про перепрофілювання (зміну типу) та зміну найменування Оляницького ліцею Тростянецької селищної ради»

 

1. Найменування організатора громадського обговорення: Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради.

2. Нормативне забезпечення:

Стаття 143 Конституції України. Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Стаття 103 Бюджетного кодексу України. Освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у таких типах закладів освіти:

початкові школи,

гімназії ( крім дошкільних підрозділів у таких закладах),

ліцеї.

Стаття 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Реорганізація або ліквідація навчальних закладів  комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Стаття 25 Закону України «Про освіту». Засновник закладу освіти зобов’язаний у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжувати навчання на відповідному рівні освіти.

Стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту». Утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання закладу загальної середньої освіти.

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Розвиток мережі закладів освіти громади забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Стаття 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту». Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа, або як структурний підрозділ гімназії.

Гімназія  функціонує як окрема юридична особа.

3. Мета проведення громадського обговорення.

Врахування думки мешканців с.Оляниця щодо перейменування та перепрофілювання (зміну типу) Оляницького ліцею Тростянецької селищної ради Вінницької області у Оляницьку гімназію Тростянецької селищної ради Вінницької області.

Основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, що передбачена на оплату праці та нарахування на заробітну плату педагогічних працівників ЗЗСО є розрахункова наповнюваність класів учнями закладів загальної середньої освіти. Для закладів загальної середньої освіти Тростянецької селищної ради розрахункова наповнюваність класів становить 15 учнів, що визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання.

Вартість утримання 1 учня у Оляницькому ліцеї Тростянецької селищної ради Вінницької області у 2022 році становила – 69565,26 тис. грн., потужність закладу – 320 учнів, контингент  становить 88.

Кількість учнів Оляницького ліцею на 2022-2023 навчальний рік

 

Кількість учнів 2022-2023 н.р.

Класи

1 кл

2 кл

3 кл

4 кл

5 кл

6 кл

7 кл

8 кл

9 кл

10 кл

11 кл

Сер. наповнюваність

Разом

Оляницький ліцей

7

8

13

8

11

9

11

8

7

0

6

9 учнів

88

 

Є доцільність пониження ступеню закладу освіти в зв’язку з малою кількістю наповнюваності учнів старшої школи, а саме: наявний 11 клас в кількості 6 учнів.

 

Створення територіальної громади надає мешканцям с. Оляниця можливість для формування своєї унікальної  та ефективної освітньої мережі, яка в результаті допоможе підвищити якість освітніх послуг та раціонально використовувати кошти громади.

Пропозиція Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради: враховуючи вищевикладене, проаналізувавши наявну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, пропонуємо проєкт рішення Тростянецької селищної ради  «Про перепрофілювання (зміну типу) та зміну найменування Оляницького ліцею Тростянецької селищної ради» підтримати.

https://trostyanec-gromada.gov.ua/docs/1270536/

4. Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку із введенням правового режиму воєнного стану в Україні, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», продовженого Указом Президента України від 06.02.2023 року №58/2023 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», а також відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються:

  • у письмовій формі за адресою:

вул. Соборна, 37, смт. Тростянець, Вінницька область, 24300 (Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради)

До участі в громадському обговоренні запрошуються всі жителі села Оляниця. Усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Увага! Анонімні пропозиції не будуть реєструватись та розглядатись!

Свої зауваження та пропозиції просимо подавати з 8.00 години 01.05.2023 року по 17.00 годину 31.05.2023 року у форматі, зазначеному в пункті 4.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради.

 

Управління освіти, культури, туризму,

молоді та спорту Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь