Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

На Вінниччині відбулась регіональна конференція з безбар’єрності

Дата: 12.05.2023 09:16
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

11 травня директор комунальної установи «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр» Валентина Діденко взяла  участь в регіональній конференції «Безбар'єрна Україна», яку ініціювала народний депутат України Ірина Борзова.

До заходу також долучилися представники органів місцевого самоврядування, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, представники громадських організацій, захисники та захисниці України, експерти з питань безбар’єрності.

У форматі двох панельних дискусій учасники обговорили низку важливих тем. У межах першої панелі йшлося про те, чому безбар’єрність є настільки важливою та стосується усіх людей і сфер життя.

Безбар’єрність – це про кожного з нас. Про людину та її життя взагалі, адже усі ми на певному етапі зіштовхуємося з бар'єрами. Майже всі види бар'єрів пов'язані між собою і часто їх майже неможливо відокремити один від одного. Саме тому формування безбар’єрного простору має стати спільною метою. Безбар’єрність - це коли зручно всім.

Під час конференції особлива увага була приділена розвитку безбар’єрного простору на місцях.

У рамках другої панельної дискусії учасники познайомилися з людьми, які щодня долають власні бар’єри у житті. Йшлося про необхідність створити середовище, у якому буде комфортно всім. Обговорили, як змінити простір, послуги, реальність у містах та громадах, аби вони стали безбар'єрними.

Під час заходу відбулася  презентація «Довідника безбар’єрності» та «Альбому безбар'єрних рішень» – практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів. Обидва посібники створено за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Безбар’єрність має стати новою суспільною нормою та принципом повоєнної відбудови країни, стосуватись усіх людей та різних сфер життя.

 

КУ «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних