Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Дитячий блок-пост

Дата: 22.06.2023 15:00
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

Шановні тростянчани, якщо на вулицях містечка ви побачите дитячий блок-пост в підтримку ЗСУ - не проходьте повз! Ви не тільки отримаєте безліч позитивних емоцій, приємних вражень, а й доєднаєтесь до доброї справи, яку роблять звичайні діти з нашого містечка.

Їх дитяча і щира небайдужість до жахливої реальності сьогодення є прикладом для нас, дорослих. Такі речі, як благодійність, ніколи не втрачають своєї актуальності, особливо сьогодні, у час війни. Тому, вкотре, розповідаючи про подібні справи, ми тільки їх примножуємо, що в певний спосіб наближає нас до спільної мрії вже всього світу – Перемоги України над окупантами.

Подруги і колеги по спільній волонтерській справі - Євангеліна Голубенко, Віола Майданик – звичайні діти з великим добрим серцем і недитячою мрією – аби ворог зник з лиця землі. Саме тому ще минулого літа вони започаткували свій фронт боротьби – фронт зі збору коштів на ЗСУ. Автор ідеї Євангелінка Голубенко, не зі слів знає про лихо, якого завдала нам війна. З міста Чернігова влітку 2022-го її з батьками евакуювали до себе бабуся з дідусем, які мешкають у Тростянці. Допоки батьки працюють, Євангелінка зайняла активну позицію в напрямку наближення втілення спільної мрії в реальність.

Нагадаємо, що історія волонтерської діяльності Єви та її подруги розпочалася минулого літа з придбання звичайних цукерок, які вирішили запропонувати купити перехожим, а виручені кошти спрямувати на потреби армії. У свої зовсім юні роки тоді ще шестикласниці турбувалися про те, як сьогодні можна допомогти нашим військовим. За допомогою матері Євангелінки, дізнались, що нашому герою-земляку, який перебував на лікуванні після важкого поранення, потрібні кошти для ремонту його військового автомобіля, дівчатка згуртувалися і організували блок-пост для збору коштів в підтримку української армії. Зазвичай, як і того літа, їх локація - біля центрального входу до Тростянецької лікарні. А в четвер та неділю – на місцевому ринку, де на думку юних волонтерок найбільша ймовірність вторгувати якомога більше коштів. Кільця з бісеру, магнітики, аксесуари для волосся, іграшки, косметика та всіляка всячина, яка може комусь сподобатися і знадобитися, слугує їм товаром, за який щодня виручають неймовірні для дитячої уяви кошти. Зазвичай їх вже впізнають здаля: вишиванка, віночок, державна символіка – обов’язкові елементи дрес-коду, що привертають увагу не тільки жителів Тростянця, а й випадкових проїжджих. Люди зупиняються, купують і дякують юнкам за їх дитячий патріотизм і небайдужість. Серед покупців багато і військових ЗСУ, які на вдячність за небайдужість теж купують їх крам. Після зустрічей з захисниками у юних продавчинь залишається багато вражень і емоцій, адже на власні очі мають можливість бачити тих, хто оберігає їх мирне дитинство.

За тиждень торгів дівчатка зібрали понад три тисячі гривень. На цьому не зупиняться, адже їх рідні сьогодні воюють на фронті й потребують підтримки. Тому кошти щоразу діти за допомогою батьків перераховують в підтримку 52-ї та 59-ї військової бригади ЗСУ. Цього разу юні патріотки вирішили принесли кошти в сумі 3620 грн до Тростянецької селищної ради, аби їх через волонтерів передати на потреби військовим.

Збір триває, товар щоденно оновлюється. Тож не минайте цей блок-пост, купуйте і допомагайте дітям досягти благородної мети і тим самим наблизити нашу з вами Перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних