A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Послуги служби зайнятості для ВПО

Дата: 06.07.2023 15:37
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

З початку повномасштабного вторгнення послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористались 4559 внутрішньо переміщених осіб, з яких працевлаштовано 1186 осіб.

Переважна кількість переселенців, які звернулись до обласної служби зайнятості це жінки (близько 80%) з вищою (60%) або професійно-технічною освітою(25%).

Найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб працевлаштовані на підприємства, які займаються торгівлею, будівництвом, у лікарняні та медичні заклади, в заклади громадського харчування.

Фахівці служби зайнятості проводять системну роботу з внутрішньо переміщеними людьми: працевлаштування, навчання, мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу, ваучери, компенсація роботодавцям за працевлаштування ВПО тощо.

Від початку дії програми надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, 38 внутрішньо переміщених осіб отримали можливість започаткувати власну справу. Кошти гранту переселенці використовували переважно на відкриття кафе, кав'ярень, манікюрного салону, швейного цеху, надання освітніх послуг дітям дошкільного віку, виготовлення та продаж косметичної олії, відкриття дитячих розважальних центрів, кондитерського цеху, виготовлення дерев’яних 3-д пазлів та конструкторів, вирощування зернових та технічних культур.

У січні-червні 2023 року на замовлення роботодавців області професійне навчання проходили 22 внутрішньо перемішені особи, ще 15 отримали ваучер. За кошти Фонду безробітні переселенці підвищили свою кваліфікацію за такими професіями та спеціальностями, як фармацевт, менеджер, адміністратор, виробник харчових напівфабрикатів, продавець продовольчих товарів.

У першому півріччі цього року 125 працедавців Вінниччини скористалися програмою компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 272 осіб, котрі переїхали з тимчасово окупованої території або районів активного ведення бойових дій. Для виплати компенсації витрат з оплати праці переселенців роботодавцям перераховано майже 3,3 млн грн.

Станом на 01 липня 2023 року у Вінницькій обласній службі зайнятості з метою пошуку роботи перебувають 340 осіб з числа внутрішньо переміщених громадян, з них 247 – мають статус безробітного.

 

У разі виникнення питань звертайтесь на гарячі лінії Вінницького обласного центру зайнятості (063) 814-53-38, (067) 151-33-20, (050) 195-09-24 або пишіть на Телеграм канал Підтримка ДСЗ Вінниця ➡️ https://t.me/DCZ_Vinnytsa

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь