Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Грошова компенсація на житло особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членам їх сімей

Дата: 25.08.2023 10:35
Кількість переглядів: 532

Фото без опису

Право на грошову компенсацію за неотримане житло передбачено Постановою КМУ від 19.10.2016 року №719 «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також осіб з інвалідністю 1-2 групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов. Ця компенсація надається за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

На грошову компенсацію в першу чергу мають право: особи з інвалідністю внаслідок війни 1-2 групи з числа учасників АТО/ООС, учасники бойових дій на території інших держав, постраждалі учасники Революції Гідності, внутрішньо-переміщені особи, які захищали незалежність України і є учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни 3 групи, а також члени сім’ї загиблого. Членам сім’ї загиблого військовослужбовця, компенсація виплачується одній із категорій родичів-спочатку дружині (чоловікові) і неповнолітнім дітям, які проживають разом; якщо таких немає, то батькам або повнолітнім дітям.

Для того щоб оформити грошову компенсацію необхідно, насамперед, дійсно потребувати поліпшення житлових умов, бути включеним у списки осіб квартирного обліку, які користуються правом першочергового одержання жилих приміщень за місцем проживання тобто у Тростянецькій громаді відповідно до законодавства за пільговими категоріями.

Обов’язково потрібно перебувати на квартирному обліку за місцем проживання , так як компесація надається у порядку черговості постановки на квартирний облік та прийнятого рішення виконавчим комітетом Тростянецької селищної ради.

Особи, які мають право на компенсацію, насамперед, подають до відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Тростянецької селищної ради заяву про призначення грошової компенсації.

Разом з заявою потрібно подати:

  • копію паспорту;
  • посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника бойових дій або члена сім’ї загиблого;
  • довідку про безпосередню участь загиблого військовослужбовця або особи з інвалідністю внаслідок війни в АТО або учасника бойових дій;
  • рішення про взяття заявника на квартирний облік;
  • документ, що посвідчує родинні стосунки між заявником і загиблим, між особою з інвалідністю внаслідок війни і членами його сім’ї, на яких нараховується грошова компенсація;
  • довідку про наявність чи відсутність зареєстрованого права власності на житло;
  • письмову згоду членів сім’ї особи з інвалідністю,учасника бойових дій, щодо включення їх у розрахунок грошової компенсації;
  • довідку про склад сім’ї та прописку.

З дня прийняття заяви відділ  соціального захисту населення та охорони здоров’я Тростянецької селищної ради  протягом 10 днів проводить обстеження матеріально-побутових умов заявника за місцем фактичного проживання та складає акт відповідного зразка. Підготовлений пакет документів направляється до уповноваженої спеціальної комісії при Гайсинській районній військовій адміністрації для внесення до подання на виплату грошової компенсації за неотримане житло.

Комісія має 5 робочих  днів для прийняття рішення щодо призначення або відмови в призначенні грошової компенсації;

На розмір розрахованої компенсації впливає:

- кількість членів сім’ї заявника;  кількість членів сім’ї заявника, які є особами з інвалідністю; опосередкована вартість 1 кв.м.загальної площі житла для населеного пункту, в якому проживає заявник; витрати на реєстрацію права власності і сплату потрібних податків.

Отримавши рішення про призначення компенсації, заявник відкриває спеціальний рахунок в «Ощадбанку». Копія договору про відкриття рахунку подається до відділу СЗН та ОЗ Тростянецької селищної ради;

Відділ соцзахисту після надходження коштів субвенції на відповідний рахунок, відкритий  в органах Казначейства, перераховує на спеціальний рахунок заявника кошти грошової компенсації та повідомляє про це заявника.

Грошову компенсацію можна витратити тільки на придбання житла. За використанням коштів з рахунку слідкує банк. Кошти не можна використовувати без дозволу органу соціального захисту. У разі коли ціна договору перевищує суму коштів грошової компенсації на спеціальному рахунку заявника, уповноважений банк переказує кошти із спеціального рахунка заявника за договором лише після надходження на спеціальний рахунок заявника додаткових коштів у сумі, якої не вистачало для його виконання.Додаткові кошти на спеціальний рахунок заявника можуть бути внесені за рахунок коштів місцевого бюджету, особистих коштів заявника, благодійних надходжень від юридичних і фізичних осіб, з інших джерел, не заборонених законодавством.

Заявник має самостійно вибрати житло, укласти договір купівлі-продажу житла  з продавцем та один примірник подати до відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Тростянецької селищної ради.

Відділ соціального захисту населення та охорони здоров’я Тростянецької селищної ради протягом  5-ти днів надає заявникові письмову згоду на перерахунок коштів зі спеціального рахунка продавцю;

Заявник протягом 30 днів повинен оформити право власності на житло і подати витяг з Дежреєстру речових прав на нерухоме майно про зареєстроване житло до органу соцзахисту. Кошти потрібно використати протягом року, інакше вони будуть повернуті державі.

 

Відділ соціального захисту населення та охорони здоров’я Тростянецької селищної ради

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних