A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Зміни законодавства щодо посилення протидії нелегальній міграції

Дата: 29.08.2023 13:48
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

 

       З 20 серпня 2023 року набрав чинності  Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції», яким посилено протидію нелегальній (незаконній) міграції та адміністративну відповідальність за порушення міграційного законодавства.

     Змінами до ст. 203 КУпАП  передбачено відповідальність за порушення іноземцями та особами без громадянства законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, а саме: перевищення іноземцем або особою без громадянства встановленого строку перебування в Україні не більш як на 30 днів, а так само недодержання ними встановлених законодавством вимог транзитного проїзду через територію України або вимог декларування чи реєстрації місця проживання (перебування), тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Перевищення іноземцем або особою без громадянства встановленого строку перебування в Україні більш як на 30 днів, а так само проживання на території України без документів на право проживання (перебування) в Україні, за недійсними документами чи документами, термін дії яких закінчився, тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне вчинення названих порушень тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     За незаконне сприяння іноземцям або особам без громадянства в ухиленні від виїзду з України після закінчення строку перебування чи  проживання або в незаконному отриманні документів на право перебування чи проживання в Україні згідно ст.204 КУпАП передбачено накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

   Зміни до статті 205 КУпАП передбачють накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за умисне невжиття приймаючою стороною заходів для своєчасного подання іноземцями або особами без громадянства заяв для оформлення документів на право проживання (перебування) в Україні чи неповідомлення у встановлений законом строк про припинення підстав для тимчасового проживання чи тимчасового перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства, яких вона запросила в Україну чи приймає в Україні.

    Працівниками Тростянецького сектору УДМС у Вінницькій області в поточному році притягнено до адміністративної відповідальності за порушення законодавства у сфері міграції 7 іноземців. на яких накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 11110 грн.

 

Завідувач Тростянецького сектору УДМС у Вінницькій області  Олександр КІЛІЄВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних