A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькому ліцеї відбулося відкриття меморіальної дошки випускнику школи, Герою російсько-української війни Сергію Камишному

Дата: 29.08.2023 14:51
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

 

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали

 

 

Сьогодні в Тростянецькому ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Сергія Камишного — випускника цього закладу,  учасника АТО/ООС та російсько-української війни, який  загинув 19 жовтня 2022 року під час штурмових дій зі сторони російського агресора у районі населеного пункту Мирне Миколаївської області, захищаючи волю та незалежність нашої країни,

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки  Герою були присутні рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, громадські активісти, волонтери, Тростянецька селищна голова Людмила Червонецька, жителі громади. Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним героя, зокрема батькові та матері, дружині, синові з невісткою та двом онукам.  Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. 

Селищна  голова Людмила Червонецька, висловлюючи щирі співчуття сім’ї  загиблого воїна, зазначила, що наразі найголовніше наше завдання –  зберегти пам’ять про подвиги наших земляків та допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни, сім’ям солдатів, їх рідним. «Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Він поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення захисника, справжнього патріота. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам'ятають – ми живі». Сергій  назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах» - зазначила вона.

Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки. Благочинний тростянецького благочиння ПЦУ Михайло Торбахевич  освятив меморіальну дошку та помолився за упокій душ загиблих героїв.

Сергій Камишний  народився 18 травня 1975 року у смт Тростянець. У 1990 році закінчив Тростянецьку загальноосвітню школу №1 та вступив до навчання до Ольгопільського ПТУ-35. Здобувши професію будівельника, працював за фахом та проявив себе працьовитим і відповідальним працівником. У 1995 році одружився, з часом у нього народився син.

У 2015-2016 роках став на захист України, воював в Луганській області у складі 28 бригади. На початку повномасштабної війни на території нашої країни за покликом серця, не чекаючи повістки, з’явився до військкомату з готовністю боронити свою Україну. Був командиром відділення в 11 батальйоні 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Сергій Камишний був справжнім патріотом України. Саме на таких людях тримаються Збройні сили України. Доброзичливий, чуйний, завжди відгукувався на прохання про допомогу, мав багато друзів, колег, дуже любив дітей та онуків, відчував власну відповідальність за добробут своєї сім’ї, країни.

У свої 47 років він ще не один раз міг би підтримати своїх рідних, допомогти у вихованні онуків своїм прикладом, міг би ще багато років жити, кохати, продовжувати рід, здійснювати усі мрії та бути щасливим. Так шкода, що не зміг пережити війни.

Варто додати, що це вже четверта меморіальна дошка на стінах Тростянецького ліцею. До цього ще була увіковічена в граніті пам’ять про загиблих випускників Ярослава Комара, Анатолія Прокопенка та Романа Огородніка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних