Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Освіта єднає. Відбулася серпнева педагогічна конференція

Дата: 31.08.2023 16:10
Кількість переглядів: 229


Фото без опису

31 серпня, напередодні Дня знань, на базі Олександрівського ліцею відбулася серпнева конференція педагогічних працівників, на якій освітяни підсумували свою роботу за минулий навчальний рік та намітили плани на наступний. 

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих синам та донькам України, які служать у Збройних Силах за сміливість і безстрашність,  за кожен новий день, за можливість навчати і здобувати освіту, за спокійний сон і безпечні дні.

На конференції з вітальним словом до освітян звернулася Тростянецька селищна голова Людмила Червонецька. Вона зазначила, що освіта для громади є пріоритетною галуззю, подякувала педпрацівникам за самовіддану працю й поообіцяла підтримку селищної ради в усіх починаннях, гарантованих законодавством.  

"Упродовж  минулого навчального року управління освіти,  заклади освіти за активної підтримки Тростянецької селищної ради вживали заходи щодо забезпечення функціонування галузі, її подальшого розвитку, створення умов для рівного доступу жителів громади до якісної освіти", - наголосила начальник Управління освіти Тростянецької селищної ради Олена Пунько. "Усі заклади освіти, шкільні, дошкільні та позашкільні працювали в очному режимі. Для цього вони були належним чином підготовлені, працювали укриття".

Мережа закладів дошкільної освіти складала 15 дитсадків, потужністю 651 місце. У них виховувалося  524 дитини. У нинішньому році окремих юридичних дошкільних установ діятиме 12, бо рішенням сесії селищної ради реорганізовано Глибочанський, Гордіївський, Ілляшівський ЗДО шляхом приєднання до Глибочанської, Гордіївської та Ілляшівської гімназій. 

Повноцінний навчальний процес відбувався в усіх п’ятнадцяти закладах загальної середньої освіти. Учні, крім навчання, брали участь в предметних олімпіадах, спортивних змаганнях та мистецьких заходах. Мали значні успіхи. Гімназії та ліцеї відвідували 2354 дітей. Базову загальну середню освіту здобули 244 дев’ятикласники  (в тому числі 10 внутрішньо переміщених осіб), з них 12 (5 %) отримали свідоцтва з відзнакою. Повну загальну середню освіту здобули 115 випускників 11-х класів (з них 4 внутрішньо переміщені особи). За високі досягнення у навчанні золотою медаллю нагороджено  8 випусників, срібною – 4.  

Для підвезення 264-х учнів, що проживають за межею пішохідної доступності, використовувалися 6 шкільних автобусів, в тому числі  спеціалізований автобус з можливістю перевезення учнів з обмеженою здатністю до пересування. Його придбали в минулому році за кошти місцевого бюджету.

Цього навчального року в комфортних, безпечних шкільних закладах освіти навчатимуться 2294 дітей. До першого класу підуть 204 дитини, документи про освіту отримають 293 дев’ятикласників та 96 одинадцятикласників.

 

Управління освіти Тростянецької селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних