Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Володимир Зеленський привітав учнів і педагогів в Україні та за кордоном із Днем знань

Дата: 01.09.2023 17:01
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

З нагоди Дня знань Президент України Володимир Зеленський поспілкувався в режимі відеоконференції з українськими учнями та педагогами й привітав їх із початком нового навчального року.

До онлайн-спілкування з Главою держави долучилися майже 40 навчальних закладів із 23 областей України, а також з-за кордону. Зокрема, це школи з прифронтових областей, навчальні заклади, які прийняли учнів-переселенців, школа з міста Бахмута, яка працює у надзвичайному дистанційному форматі, заклади у Стамбулі, Вільнюсі, Варшаві, Мюнхені, де навчаються українські діти.

Фото без опису

Президент зазначив, що сьогодні всі українські школи функціонують у різних умовах, і з початком повномасштабної війни 1 вересня в усіх різне. Він відзначив, що сьогодні почали роботу майже 13 тис. шкіл, де здобуватимуть знання понад 3 млн 700 тис. учнів і учениць.

«Колись це було настільки звично, що навіть і думки такої не було, щоб якось це особливо цінувати. Зараз ми всі це розуміємо. Майже мільйон українських дітей усе ще навчатимуться онлайн. Іще майже мільйон – у змішаному форматі. Більшість – в Україні. Але ми не забуваємо жодної української дитини, жодного хлопця, жодної дівчини, хоч би де ви були зараз та хоч би яким було ваше 1 вересня сьогодні. Всі ми – українці», – наголосив Володимир Зеленський.

Під час спілкування з учнями Глава держави висловив переконання, що українська освіта обов’язково має бути сучасною та складати гідну конкуренцію освіті західних країн.

«Сьогодні не секрет, що коли наші сім’ї поїхали за кордон і українські діти пішли до шкіл, то всі відзначають наших дітей. Усі вчителі в різних школах світу справді наголошують, що рівень знань, освіти наших дітей не нижчий, а навіть у деяких країнах вищий, ніж у діточок з інших країн. Кмітливі діти, навчаються, багато знають, уміють дуже швидко мислити. Вивчають мови і за два-три місяці розмовляють мовою тієї країни, де зараз перебувають», – зазначив він.

Фото без опису

Водночас Президент акцентував, що Україна чекає на повернення всіх наших сімей і дітей.

«Найголовніше, що ми повинні робити нашу освіту сучасною. Мені здається, ми зараз це робимо», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський подякував керівникам і педагогам освітніх закладів прифронтових регіонів, які роблять велику героїчну справу, а також сміливим дітям, які навчаються в цих школах, і їхнім батькам.

Президент побажав українським учням і освітянам, щоб цей навчальний рік був успішним і попри все безпечним, а держава робитиме все можливе, щоб повернути максимальну безпеку в усі куточки нашої країни якнайшвидше.

«Будь ласка, якщо є повітряна тривога, зважайте на неї та користуйтеся укриттями. Дбайте одне про одного. І пам’ятайте, що навіть найбільші мрії можуть здійснитися, якщо ти справді стараєшся, справді працюєш заради своєї мрії і якщо тобі допомагають», – наголосив Глава держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних