Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тростянеччина попрощалася з загиблим бійцем ОШБ "Лють", старшим лейтенантом поліції Борисом Дідуром

Дата: 04.09.2023 13:44
Кількість переглядів: 1030

Фото без опису

Четвертого вересня ще з ночі плакало небо…  «На щиті» повертався додому Борис Дідур…  Молодий 26-річний захисник, який віддав своє життя за Україну.

Пекучі  сльози котилися у всіх, хто зустрічав траурний кортеж. Люди ставали навколішки, віддаючи останню шану Герою. Особливо боляче було тим, хто знав Бориса. А його знали багато людей. Він шість років працював інспектором сектору ювенальної поліції  у Тростянці. Це одна з найвідповідальніших посад в органах внутрішніх справ, адже  в обов’язки входила профілактика правопорушень  серед дітей. Скільком неповнолітнім не дав схибити і зіпсувати своє життя…

Бориса Анатолійовича любили й поважали  що в Тростянецькій загальноосвітній школі №2, яку закінчив, що в Одеському державному  університеті внутрішніх справ, що в педагогічних колективах, з якими тісно співпрацював. Його було за що любити: толерантний, щирий, принциповий і правильний.

Таким був і на війні… Сміливий, відважний, готовий до самопожертви заради Перемоги, миру і побратимів. Багато з них вирвалися з того пекла, що під Бахмутом, аби провести Бориса в останню дорогу на вічний спочинок.

На війну Борис Дідур потрапив свідомо – добровільно. На початку року формувалася Гвардія наступу – вісім штурмових бригад. До них записувалися вмотивовані і патріотично налаштовані українці. З колишніх і теперішніх поліцейських створювалася бригада «Лють» - воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка, призначений для відсічі та захисту від збройної агресії проти України. Він був один з перших тростянецьких поліцейських, хто виявив бажання піти на фронт. 10 лютого 2023 року його зарахували на посаду інспектора взводу штурмового полку «Цунамі» окремої штурмової бригади «Лють».

У званні старшого лейтенанта поліції після вишколу на полігоні бойовий підрозділ, в якому ніс службу Борис Дідур, вирушив на фронт. Воювати довелося на одному  з найнебезпечніших напрямків – Бахмутському. Тут ведуться наступальні дії наших військ. Минулого місяця у взаємодії зі Збройними Силами України  окрема штурмова бригада «Лють» звільнила частину  населеного  пункту Кліщіївка. Жорстокі бої за нього тривають і зараз. Агресор використовує усі види зброї і веде прицільний вогонь по українських позиціях. Проте, успіху не має. Українці надійно укріплюються на відвойованій території. В одному з боїв трагічно обірвалося життя молодого Героя з Тростянця. У нього залишилися дружина Юлія Андріївна, п’ятирічний син Кирилко, батьки Анатолій Семенович та Ольга Борисівна, брат Сергій. Щирі співчуття їм і доземний уклін.

Провести в останню дорогу Героя  прийшли рідні, побратими, друзі та колеги, очільники громади, представники поліції, знайомі.

В Тростянецькому храмі Православної церкви України  відбулася прощальна панахида, а опісля сотні тростянчан зійшлися на траурний мітинг, що відбувся на Тростянецькому кладовищі №2.

Світла пам'ять про Бориса Дідура завжди житиме в наших серцях!

Агресор відповість за смерть кожного нашого воїна, кожної дитини, за кожну материнську сльозу, за кожен поруйнований будинок, за кожен метр спаленої землі.

Герої не вмирають! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних