A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Олександрівському ліцеї відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам Богдану Криворучку та Максиму Майданику

Дата: 07.03.2024 11:24
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Сьогодні в Олександрівському ліцеї відкрито меморіальні дошки нашим Героям, випускникам закладу, односельчанам, Захисникам України, які віддали своє життя за незалежність, свободу, за всіх нас, за мирне небо над Батьківщиною – Криворучку Богдану Олександровичу, Майданику Максиму Анатолійовичу.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок воїнам були присутні рідні, близькі загиблих, секретар селищної ради Олег Ткач, директор державне підприємство «Дослідне господарство» «Олександрівське» Олена Воротнюк, староста Олександрівського старостинського округу Антоніна Глива, педагоги та учні.

Богдан Криворучко з 2019 року служив за контрактом та був учасником бойових дій у зоні антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну брав участь у боях за звільнення Миколаївської та Херсонської областей.

Служив гранатометником 2 мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти в/ч А2960 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

27-річний старший солдат Криворучко Богдан Олександрович загинув 16 січня 2023 року поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області.

Максим Майданик у 2015-2016 роках проходив військову службу за призовом під час мобілізації у Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, захищаючи суверенність України.

Під час широкомасштабного вторгнення у лавах ЗСУ служив командиром зенітного ракетного відділення зенітного ракетного взводу 3 десантно-штурмового батальйону військової частини А2582.

40-річний молодший сержант Майданик Максим Анатолійович загинув 10 вересня 2023 року в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Почесне право відкрити меморіальні дошки загиблим воїнам-Героям було надано матері загиблого Захисника Криворучка Богдана - Юлії Іванівні, братові Дмитру, батькам загиблого Захисника Майданика Максима - Анатолію Івановичу та Тетяні Валентинівні.

Присутні у хвилині мовчання схилили голови перед світлою пам’яттю земляків і всіх українців, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України, та поклали квіти до меморіальних дошок.

На жаль, жорстока війна продовжує забирати кращих та приносити горе в оселі українців…Така висока ціна української Перемоги…

Доземний уклін і вічна шана нашим Героям!

Щира вдячність батькам Захисників за виховання справжніх патріотів, титанів, нескорених, які віддали свої життя заради кожного з нас!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь