Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відкрито меморіальну дошку полеглому воїну Роману Мельнику

Дата: 29.05.2024 11:37
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

Сьогодні, 29 травня, у  Ліцеї смт Тростянець, поряд з пам’ятними дошками випускникам закладу освіти - Ярославу КОМАРУ, Роману ОГОРОДНІКУ, Анатолію ПРОКОПЕНКУ, Сергію КАМИШНОМУ, Вячеславу ШМАТЬКУ, загиблим Героям у російсько-українській війні з'явиться  ще одна – Роману МЕЛЬНИКУ.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні рідні, близькі захисника, керівництво громади, педагоги та учні, волонтери, представники духовенства.

Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним Героя.

Присутні, вшановуючи  пам'ять полеглих земляків та всіх загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави схилили низько голови у хвилині мовчання.

Тростянецький благочинний протоієрей Православної Церкви України отець Михайло Торбахевич помолився за Мир в Україні та Перемогу, за наших доблесних воїнів, за упокій душ загиблих Героїв, освятив меморіальну дошку.

Зі словами вдячності та співчуття звернулася до рідних Захисника Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька: "Про втрати завжди говорити важко і боляче, особливо, коли із життя ідуть зовсім молоді. Завдячуючи таким Героям, як Роман, наші діти можуть навчатися в своїх школах, ми можемо працювати та продовжувати боротьбу з ворогом і наближати Перемогу".

Мельник Роман Олександрович народився 12 лютого 1982 року в селищі Тростянець. У 1997 році закінчив місцеву школу поступив до Крижопільського професійно-технічного училища № 9. Здобув професію електрогазозварювальника.

Працював у Філії «ВКВК» ТОВ «Вінницька птахофабрика».

Згодом одружився, виховував дітей.

24 лютого 2022 року був призваний на службу до лав Збройних Сил України. Йому було присвоєно звання  старший солдат.

Боронив кордони України на посаді кулеметника-стрільця, помічника гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону в/ч А1619, 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Захисник загинув 17 березня 2023 року у бою за Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, біля населеного пункту Невельське, Донецької області.

Допоки ми живі — житиме пам’ять про Героїв. Наші Захисники з меморіальних дошок щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, односельчан, і нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних