Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав щодо стану енергосистеми на Вінниччині

Дата: 25.07.2024 08:29
Кількість переглядів: 70

 

В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся щотижневий брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав.

Спікерка зазначила, що споживання електроенергії стабільно велике. Для подолання дефіциту, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику - обмежується електропостачання.

«Сумарна тривалість знеструмлення на сьогодні - 215 годин. Середня потужність обмежень за тиждень, що минув –  понад 140 МВт. Це по 12 годин без світла щодня. До того ж, наша праця і ваше терпіння - можуть не дати результату, якщо ви  вмикатимете  одночасно усі електроприлади  в домі у години зі світлом», - зазначила Юлія Великотрав.

Навіть при російських атаках на енергетичні об'єкти, важливо, щоб економіка продовжувала працювати, адже кошти з податків йдуть на оборону.

«Для подолання дефіциту наша країна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови та Словаччини», - підкреслила спікерка.

Крім того, речниця АТ «Вінницяобленерго» спростувала фейки в інфопросторі про таємний продаж електрики за кордон: «Якщо українська мережа більш потужна, ніж, наприклад, прикордонна румунська, то електроенергія транзитом може проходити через Україну. Вона заходить в Україну і покидає Україну в такій же самій кількості. Ще раз наголошуємо, експорту не відбувається», - акцентувала спікерка.

Сьогодні кожен, хто бажає підсилити українську генерацію і придбати установки, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел разом з системами накопичення енергії, може отримати пільгові умови кредитування. Якщо цікавить можливість - телефонуйте на урядову гарячу лінію – «СТРУМ» за номером 15-49. Коли обладнання буде придбано – з його встановленням та підключенням допоможуть фахівці Сервісного центру АТ «Вінницяобленерго».

Детальніше на  офіційному сайті «Вінницяобленерго».

Більше інформації  у відео.

 

Джерело: Вінницька ОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних