Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Новини

Дата: від до Скинути

Початок конструктивного діалогу між громадою та  ДП «Тростянецький спиртовий завод»

Початок конструктивного діалогу між громадою та  ДП «Тростянецький спиртовий завод»

                Сьогодні,12 липня, Тростянецьким селищним головою Людмилою Червонецькою проведено зустріч з представниками громадськості, ДП «Тростянецький спиртовий завод» в особі Віталія Марчука та представником ТОВ «САНВОТЕР КОНСТРАКШЕН» по питанню  екологічної ситуації,яка склалася в селищі  та подальших кроків її вирішення. Як зазначив представник ТОВ «САНВОТЕР КОНСТРАКШЕН»,що починаючи з 9 липня виконується робота по обробці карт на полях фільтрації препаратом оксидол. Роботи ведуться згідно укладеного договору. Перед початком обробки  препарату були відібрані лабораторні проби атмосферного повітря . Уже препаратом Оксидолом оброблено 1 раз,а деякі карти і двічі. У понеділок,15 липня, будуть зроблені заміри проміжні і 19 липня завершальні. Віталій Марчук приніс свої вибачення перед громадою за ситуацію,що склалася,та зазначив,що більше подібне в роботі спиртзаводу допускатися не буде. Оксидол буде вноситися постійно.І готовий надати гарантійний лист на будівництво випарювальної установки до 01 червня 2020 року. А також попросив розблокувати виїзди і в`їзди на підприємство та надати  можливість вивезти готову продукцію.  Під час зустрічі,після довгих дебатів,учасниками  було напрацьовано наступний план дій: 1.Продовжити роботу по внесенню Оксидолу відповідно до прийнятого рішення на спільному засіданні 08 липня 2019 року. 2.Негайно,починаючи з 12 липня 2019 року, розпочати роботи по рекультивації вільних карт на полях фільтрації. 3.Громадськість надала згоду  на вивезення  частини  готової продукції(300 тонн) , з метою забезпечення виконання робіт ,щодо ліквідації наслідків екологічної проблеми.  О 16.00 годині , на черговому зібранні  біля спиртзаводу, з громадськістю обговорено та підтримано напрацьований план до 19 липня 2019 року.

19:38 12.07.2019

Привітали з  95-літнім ювілеєм

Привітали з 95-літнім ювілеєм

11 липня  свій 95-літній ювілей святкує ветеран праці Ядвіга Мар`янівна Заганяч з смт. Тростянця. З цієї приємної нагоди за дорученням голови Тростянецької селищної ОТГ Людмили Червонецької  щирими словами, квітами і дарунками ювілярку вітала делегація селищної ради на чолі з головою ради ветеранів Аллою Ігорівною Голенченко  Ядвігу Мар`янівну  з Днем народження. Вітаючи іменинницю  вручили їй подяку за невтомну працю, активну життєву позицію та з нагоди 95-ти річчя з Дня народження та побажали їй міцного здоров’я, сімейного затишку, Божого благословення, життєвого оптимізму, бадьорості духу, любові та підтримки від родини, мирного неба над головою та ще довгих років життя.  У цей святковий день  в теплому колі  іменинниця розповідала про свій життєвий шлях. Ядвіга Мар`янівна народилася у далекому 1924 році, працювала в торгівельній галузі. Чимало подій довелось пережити в своєму житті цій мужній жінці. Адже саме на долю її покоління випали роки голодомору, Другої світової війни, повоєнного лихоліття. Разом з чоловіком виховали доньку. На жаль, з роками не міцнішає здоров’я, та у всьому ювілярці допомагає донька та онуки. Ядвіга Мар`янівна подякувала за привітання. Було приємно споглядати щасливі очі ювілярки.

15:16 11.07.2019

Благоустрій в Демидівці

Благоустрій в Демидівці

   Благоустрій — це візитівка  кожного населеного пункту. Варто  зауважити, що стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота села, селища чи міста — це в першу чергу оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Більше того, це показник рівня участі місцевої громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою населеного пункту.      Основний  акцент  на сьогодні  в  Демидівці  робиться  на   покращення  благоустрою  села. Спільними  зусиллями   влади  і  жителів села    відремонтовано  автобусну  зупинку в  центрі  села. Працівники  комунальної  служби   докладають  зусиль  та творчості, аби    їхній  парк  був  привабливим, ошатним, став  місцем  відпочинку для  односельчан. Кожний,хто  долучився  до робіт по благоустрою , вніс  свій  вклад  в  приведення  села  до  належного  стану.

14:04 10.07.2019

Відбулася позачергова сесія Тростянецької селищної ради

Відбулася позачергова сесія Тростянецької селищної ради

         09 липня 2019 року під головуванням Людмили Червонецької відбулася 27 позачергова сесія  Тростянецької селищної ради сьомого скликання. У роботі пленарного засідання взяли участь 15 депутатів селищної ради, керівники відділів, що причетні до підготовки проектів рішень сесії . На порядок денний було винесено 12 питань. Серед яких депутати затвердили Програму «Комплексної підтримки сім`ї, запобігання домашньому насильству,забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків,попередження торгівлі людьми», внесли зміни до рішення 14 сесії селищної ради 7 скликання від 21 грудня 2018 року №123 «Про місцевий бюджет об’єднаної територіальної громади на 2019 рік».  Також розглянули та затвердили 8 земельних питань,які стосувалися затвердження технічної документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачі земель у безкоштовну власність, припинення права користування земельними ділянками шляхом розірвання договору оренди землі та ін.

10:42 10.07.2019

Розпочали роботи щодо поліпшення екологічної ситуації в громаді.

Розпочали роботи щодо поліпшення екологічної ситуації в громаді.

     08 липня 2019 року в приміщенні ДП «Тростянецький спиртовий завод» за участю в.о директора підприємства Б.Білейчука, представників: ТОВ «САНВОТЕР КОНСТРАКШЕН», ДУ «Вінницький обласний лабораторний Центр МОЗ України»,директора ПрАТ "Біолік" з м. Ладижин  П. Сандула, голови Тростянецької  селищної ОТГ  Л. Червонецької та представників громадськості Тростянця  і Ладижина проведено виробничу нараду по питанню застосування препарату "Оксидол" на полях фільтрації ДП «Тростянецький спиртовий завод» щодо знешкодження зловонного запаху та поліпшення екологічного стану в селищі. Також, працівниками обласного лабораторного центру було відібрано проби в повітрі до застосування препарату.      Сьогодні,09 липня, 50 кг біорегенератора "Оксидол"  розпочали  вносити  на 20 га полів фільтрації. Науковці мають чітке твердження, що зловонний запах  зникне за 6-9 днів. Це мають відчути жителі громади. Про результати проведеної роботи будемо повідомляти.

14:01 09.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних