Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулася перша серпнева  конференція педагогічних працівників  Тростянецької селищної ОТГ

Відбулася перша серпнева  конференція педагогічних працівників  Тростянецької селищної ОТГ

 Останні серпневі дні – традиційно час для проведення конференції працівників освіти. Тож,30 серпня 2019 року,  в залі Тростянецької дитячої музичної школи  відбулася перша серпнева  конференція педагогічних працівників Тростянецької селищної ОТГ.      Про  розвиток дошкільної, повної середньої та позашкільної освіти та пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі громади  на 2019/2020 навчальний рік доповідала  начальник  відділу освіти культури, медицини, молоді , спорту та соціального захисту Тростянецької селищної ради Тетяна Шерстюк.  Доповідь  начальника була представлена  у  вигляді презентації  та обговорення актуальних питань розвитку освіти.     З початком нового навчального року педагогів привітала  голова  Тростянецької селищної ради Людмила Червонецька, яка у своєму виступі подякувала ветеранам освітянської ниви за самовіддану працю,з побажаннями міцного здоров’я,довголіття  миру, добра, за те, що  виховали багато поколінь. Також Людмила Іванівна привітала педагогічні колективи та відзначила подяками за професіоналізм,надання високого рівня знань учням закладів,прояв креативних сучасних підходів до освітнього процесу та за результатами підготовки закладів до нового 2019/2020 року. В конференції взяв участь і голова райкому профспілки працівників освіти району Валерій Єндерюков.     Під час конференції  було відзначено подяками  кращих працівників освітянської галузі громади. Шановні освітяни Тростянецької громади!  Нехай же новий навчальний рік принесе усім здійснення найкращих мрій, наймудріших планів та найочікуваніших сподівань, а зерна науки, якими ви щедро засіваєте дитячі серця, дають добрі сходи і зростають у ваших душах урожаєм мудрості та натхнення.

14:44 30.08.2019

Тростянець відсвяткував 421-у річницю Дня селища

Тростянець відсвяткував 421-у річницю Дня селища

25 серпня 2019 року Тростянець відсвяткував День народження. Насиченим цікавими заходами і приємними сюрпризами запам'ятають тростянчани 421-й День селища. Святкові заходи, в неділю, тривали  від ранку до самого вечора.           На повну силу життя вирувало у селищній парковій зоні: проходили виставки фото минулого і сьогодення та фото з історії перевтілення селища,працювала фото зона,відбувався  турнір з великого тенісу та відкритий турнір з баскетболу на Кубок Тростянця. Для найменших діток  працювало містечко дитячих розваг де працювали надувні гірки та батути.       Місцеві народні умільці, працівники Тростянецького Будинку дитячої творчості(директор В.Басюк)  та Територіального центру соціального обслуговування одиноких громадян похилого  віку та інвалідів(директор Л.Бондар)   подарували  тростянчанам чудові виставки декоративно-прикладного мистецтва.   На  веселому ярмарку тростянчани  і гості мали можливість потанцювати під українські музики, послухати жартівливі пісні  від аматорів Демидівського сільського Будинку культури та Тростянецького Центру культури і дозвілля, дізнатись долю у циган,покуштувати  смачною  юшкою,пирогами, варениками та різноманітними смаколиками, відвідати гостинний «Шинок».     На площі біля водограю представляли свою творчість  дитяча студія «AVE-stars” та  дитячі колективи і окремі виконавці Тростянецької ДМШ(директор М.Савченко).      На центральній площі селища  пройшли урочистості і святковий концерт під назвою " Тростянець –містечко майбутнього !". Розпочалися урочистості з дитячого марш параду мамів з колясками та вихованців навчальних і мистецьких закладів селища .       Почесними гостями свята були уродженці Тростянця: голова Вінницької ОДА Валерій Коровій та заступник голови Вінницької обласної  ради Ігор Хміль.      Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять українських воїнів, які загинули на Сході, відстоюючи цілісність і незалежність України. Почесне право покласти квіти до меморіалу було надано учаснику АТО Максимові Щуренку та відмінниці навчання,випускниці Тростянецького закладу ЗСО І-ІІІст. №1 Марії Ткач.     Селищний  Людмила Червонецька привітала тростянчан зі святом, подякувала  за всі добрі справи, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрій  Тростянця, покращення добробуту його мешканців . Також в рамках урочистостей  вручила  диплом Почесного громадянина селища Тростянець та нагрудний знак  директору ТОВ «Україна Т» Тарасюку Василю  Андрійовичу, відзначила грамотами за сприяння у розбудові Тростянецької територіальної громади місцевих підприємців,керівників підприємств та жителів:Левченка Михайла,Бородія Андрія,Щуренка Максима,Плахотнюка Сергія,Ярмака Андрія,Мурованого Вадима,Цвігуна Олега,Рябокінь Андрія,Бородія Максима,Білаш Ніну,Шимка Андрія,Савченка Ігоря,Некодюка Володимира.

14:42 27.08.2019

У Тростянці урочисто відзначили День Прапора

У Тростянці урочисто відзначили День Прапора

    День Державного прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня.     Сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора України, на центральній площі селища проведено  урочистий захід з підняття синьо-жовтого стягу  за участю керівництва громади та району, представників колективів установ, підприємств,організацій, учасників бойових дій в АТО,ветеранів селища. Також у заході прийняла участь   польська делегація на чолі з віце-старостою Ходзезького повіту Юліаном Гермащуком.   Право підняти прапор України надали учасникам АТО Максимові Щуренку та Василю Мартинцю. Державний прапор України – Це стяг із двох подовжніх смуг. Він символ вільної людини, У ньому український дух! У синім – небо Батьківщини, Його безкрайність і блакить, І вище нього, Україно, Хай пісня нації летить! У жовтім кольорі – колосся, Багатство нашої землі. Щоб у достатку всім жилося, І в люднім місті, і в селі. Нехай він нас завжди єднає, Його із гордістю несуть. А світ, побачивши, впізнає: Під стягом Українці йдуть!

11:09 23.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних