Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Новини

Дата: від до Скинути

Створюємо комфортні умови для навчання і перебування дітей

Створюємо комфортні умови для навчання і перебування дітей

    Селищний голова Людмила Червонецька проінспектувала проведення  поточних ремонтних робіт та підготовку  до нового навчального 2019-2020 років в  Тростянецькому закладі  загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1. Також в закладі розпочато реалізацію проекту 16 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад  «Капітальний ремонт харчоблоку  в Тростянецькому  закладі  загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1».   Варто зазначити,що з 1 січня 2019 року заклади освіти селища передані Тростянецькій селищній ОТГ,серед них і Тростянецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1.В школі навчається 551 учень . Тож одним із першочергових і пріоритетних завдань  Тростянецької ОТГ стало покращення харчування дітей в навчальних закладах для забезпечення їх здорового розвитку.    Даний проект реалізовується з метою реконструкції та оптимізації харчоблоку ,що дасть можливість належним чином забезпечити збалансованим харчуванням всіх учасників навчально-виховного процесу,що відповідатиме державним санітарним правилам  і нормам та наблизить до європейських стандартів.    Загальна сума бюджету проекту складає 595 тис. грн..З селищного бюджету виділено 265 тис.грн.,з бюджету конкурсу 147,7 тис.грн.,решта коштів від організацій партнерів.

15:37 07.08.2019

Виконання   місцевого бюджету Тростянецької   селищної об’єднаної територіальної  громади за І півріччя 2019 року

Виконання   місцевого бюджету Тростянецької   селищної об’єднаної територіальної  громади за І півріччя 2019 року

До селищного бюджету Тростянецької об’єднаної територіальної  громади за І півріччя 2019 року надійшло 34 506 482,97грн., в тому числі надходжень без врахування трансфертів з усіх рівнів бюджетів 21 931 229,97грн., щоскладає104,4 % до помісячного плану та 51,2 % до уточненого плану на рік. За І півріччя 2019 року забезпечено виконання затверджених надходжень без врахування трансфертів з усіх рівнів бюджетів в сумі  21 931 229,97  грн., що складає 104,36 % до помісячного плану та 51,21% до затвердженого плану на рік, тобто додатково надійшли кошти в сумі  917 104,97 грн.  Основним бюджетоутворюючим податком є податок на доходи з фізичних осіб, виконання якого за 6 місяців поточного року  становить 11 880 128,53грн.,або  54,2 %до усіх надходжень. Наступним по обсягу є надходження податку на майно, що включає в себе надходження податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати, транспортного податку, сплаченого юридичними та фізичними особами, виконання якого становить 3 567 594, 95 грн. або 16,3 %  до усіх надходжень. Вагомим по обсягу є надходження єдиного податку, виконання якого становить 3 288 067,26 грн. або 15,0 %  до усіх надходжень. Надходження акцизного податку до місцевого бюджету за січень-червень 2019 року становить 2 471 831,6грн. або 11,3 %  до усіх надходжень, в тому числі: акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (пального) – 432 378,96 грн.; акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пального) – 1 684 882грн., акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів–354 570,04грн. Дохідна частина спеціального фонду (без урахування міжбюджетних трансфертів) виконана на 99,7 % до уточненого плану на 2019 рік, при уточненому річному  плані  1 353 889грн., фактично надійшло 1349 758,04 грн.  З початку року на утримання установ та закладів, а також відповідних програм та заходів профінансовано видатки в сумі 27545 749,29 грн. Вказані видатки профінансовано за рахунок власних надходжень бюджету громади, а також коштів додаткової дотації, освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету.        За звітний період проведено 6007711,19 грн. капітальних видатків, в тому числі на придбання обладнання – 1 283 836,03 грн. капітальне будівництво (придбання) інших об’єктів – 1 066200 грн., капітальний ремонт інших об’єктів – 3369 372, 96тис.грн.,  реконструкція та реставрація інших об’єктів – 288 302,2 грн. та капітальні трансферти підприємствам –   50000  грн.

14:47 02.08.2019

СТВОРЕННЯ КОМФОРТНИХ УМОВ  ДЛЯ ДІТЕЙ- ПРІОРИТЕТ  ДІЯЛЬНОСТІ ВЛАДИ

СТВОРЕННЯ КОМФОРТНИХ УМОВ  ДЛЯ ДІТЕЙ- ПРІОРИТЕТ  ДІЯЛЬНОСТІ ВЛАДИ

      Впродовж  останніх років Тростянецькою селищною радою звертається  особлива увага на створення належних умов для  перебування та навчання дітей у закладах дошкільної освіти.      Сьогодні,31 липня 2019 року,  Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька  разом з директором комунальної установи з благоустрою Дмитром Пріщенком  побували в Тростянецькому закладі дошкільної освіти «Дивограй», де зустрілися з завідуючою закладу Оленою Мурованою  та колективом.   В рамках візиту селищний голова оглянула територію та приміщення закладу після проведення ремонтних робіт , які розпочалися по закінченню навчального року . На даний час в садочку по сучасному відремонтовані всі внутрішні вбиральні,кімнати для перебування та навчання дітей,замінено на пластикові 10 дверних блоків та 6 міжкімнатних,проведено поточний ремонт 3 приміщень аварійних виходів та кімнат для збереження продуктів харчування.  Варто зазначити,що в цьому році ,вперше за 30 останніх років ,проведено капітальний ремонт харчоблоку. Приміщення закладу  розраховане на 280 дітей. На даний час   Тростянецький ЗДО «Дивограй» відвідують – 194 дитини, створено 7 груп  (2старші, 2середні, 2молодші, 1 ясла) та планується відкрити кімнату для  перебування дітей з особливими освітніми потребами.  У приміщенні закладу – 11 групових кімнат, 11 спальних кімнат, 1 спортивна зала, 1 актова зала, 2 адміністративних кімнати, кабінет психолога, кабінет муз. керівників, медичний кабінет, кухня, пральня. У дворі 13 ігрових майданчиків, 1 спортивний. У закладі  по-домашньому затишна атмосфера.    Також за підсумками 16-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад , дитячим закладом виграно проект «Облаштування спортивно-ігрового майданчика в ДНЗ «Дивограграй»  на загальну суму 85 тис. грн.( з них 27 тис.грн з фонду   конкурсу і 58 тис. грн. з селищного бюджету та  організацій - партнерів),метою якого є збереження та покращення здоров’я вихованців,завдяки забезпеченню комфортного та безпечного дозвілля дошкільнят. В найближчий час даний проект буде реалізовано.    Підводячи підсумки перебування в садочку селищний голова зазначила- «Діти нашої громади повинні розвиватись та навчатись в найкращих і найсучасніших умовах. Зроблено чимало,та на наступний рік ми маємо здійснити роботи по утепленню приміщення,провести  капітальні  ремонти спортивної зали та приміщення пральні. Ми будемо докладати  всіх зусиль, аби нашим діткам було  комфортно».

16:34 31.07.2019

Проводяться роботи по водовідведенню

Проводяться роботи по водовідведенню

Водовідведення –  є невід'ємною частиною сучасного житлово-комунального господарства, що вирішує питання забезпечення та постійного поліпшення санітарного стану населення міст і навколишнього природного середовища. В даний час важко уявити сучасне місто, нехай навіть і невелике, без повноцінної функціонуючої водовідвідної системи.  Для Тростянецької громади це питання також є актуальним. З метою забезпечення запобігання підтопленням будівель, споруд, прибудинкових територій  атмосферними водами в смт.Тростянці по вулиці Соборній  ведуться роботи по встановленню 42 метрів  бетонних водовідвідних лотків.

16:40 30.07.2019

Робочий візит селищного голови в с.Демидівку

Робочий візит селищного голови в с.Демидівку

    30 липня 2019 року Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька спільно з секретарем Наталією Вдовиченко та начальником відділу містобудування,архітектури, земельних ресурсів, житлово-комунального господарства та комунальної власності Наталією Колесник побувала з робочим візитом у селі Демидівка. В рамках робочого візиту селищний голова та в.о.старости Любов Марущак зустрілися з представником  СТОВ ім..Могильчака Володимиром Сєрих, де обговорили питання про укладання соціальної угоди щодо розвитку інфраструктури Демидівки,переглянули ставки орендної плати,обговорили питання оформлення документів на оренду водних об’єктов  та виготовлення проектної документації на земельні ділянки,які знаходяться в користуванні товариства.     Також під час зустрічі сторони домовились   про фінансування  СТОВ ім..Могильчака ремонтних робіт та облаштування вхідної доріжки,сходів і навісу над вхідними дверима в Демидівському НВК.

16:34 30.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних